Upravičenke do sofinanciranja investicij so občine, skupaj pa bo na voljo dobrih 32,4 milijona evrov sredstev. Rok za prijavo je 31. maj.

Znesek sredstev za letos je 22,4 milijona, za večje investicije pa bodo sredstva v okviru tega razpisa na voljo tudi v letu 2025 v vrednosti desetih milijonov evrov.

Pred objavo razpisa so vse občine povabili na posvet. "Javni razpis je zato v največji mogoči meri prilagojen potrebam lokalnih skupnosti. Dobra športna infrastruktura je pomembna za razvoj in obstoj vseh oblik športa. Poleg tega pa pomeni tudi dodatno dobrobit z vidika turistične ponudbe kraja. Med drugim omogoča gostovanje športnih tekem in treninge klubov," je izjavo ministra Matjaža Hana posredovalo njegovo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Denar bo namenjen za obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov, posodobitev ali vzpostavitev novih zunanjih športnih površin, ureditev dostopnosti za funkcionalno ovirane ter protipoplavno zaščito in zaščito proti plazovom.

Zbiranje predlogov za sofinanciranje poteka v dveh različnih sklopih. V prvem so investicije v obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov, v drugem pa posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin.

Prijavijo se lahko občine, ki so oziroma bodo lastnice objektov (za prvi sklop to velja samo v primeru novogradnje), ali pa lahko na nepremičnini izkažejo drugo dolgoročno pravico, ki je pridobljena najmanj za čas celotne amortizacije predmeta investicije.