Foto: EPA
Foto: EPA

Đoković se je s petimi naslovi evropskega športnika leta izenačil z rekorderjem v 66-letni zgodovini tega izbora švicarskim teniškim igralcem Rogerjem Federerjem. Vsega skupaj je v tem izboru sodelovalo 21 evropskih tiskovnih agencij, vključno s Slovensko tiskovno agencijo STA. Nole je v izboru prejel 178 točk, svetovni prvak v formuli 1 Nizozemec Max Verstappen je na drugem mestu prejel 28 točk manj, svetovni prvak v skoku s palico švedski atlet Armand Duplantis je bil tretji, potem ko je dobil 92 točk manj.

Na prvih desetih mestih tega izbora sta dve športnici, poljska teniška igralka Iga Swiatek je šesta z 72 točkami, nizozemska atletinja Femke Bol pa osma z 49 točkami. Norveški nogometaš Erling Haaland (80 točk) je četrti, srbski košarkar Nikola Jokić peti (74 točk), norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe sedmi (72 točk), švicarski alpski smučar Marco Odermatt deveti s 44 točkami, prvo deseterico pa zaključuje danski kolesar Jonas Vingegaard s 40 točkami.

Na lestvici so tudi trije Slovenci. Košarkar Luka Dončić si deli 39. mesto, prejel je štiri točke, športna plezalka Janja Garnbret si deli 53. mesto, prejela je dve točki, cestni kolesar Tadej Pogačar pa si z osvojeno točko deli 57. mesto.