Akterji podkasta Prepovedan dolgi strel. Foto: Val 202
Akterji podkasta Prepovedan dolgi strel. Foto: Val 202

Beseda v drugi epizodi podkasta, ki je na Valu 202 stalnica med svetovnim prvenstvom elitne skupine, je najprej tekla o igri Slovenije na prvih treh tekmah proti Švici, Kanadi in Norveški.

Slovenska reprezentanca je poleg Nemčije še edina brez točke na prvenstvu, a je vseeno proti močnim nasprotnikom po večini lahko zadovoljna s prikazano igro. Ena izmed glavnih težav postaja realizacija, naši igralci so z Janom Drozgom dosegli le dva zadetka, nekaj težav se pričakovano pojavlja tudi v obrambi: “Veliko govorimo o obrambnih igralcih, ampak obramba se igra s petimi igralci,” opozarja Mitja Šivic.

Zelo pomembno bo nadaljevanje prvenstva, pred risi so še štiri tekme proti Češki, domači Latviji, Slovaški in za konec proti Kazahstanu. Zelo pomembna bo tekma proti Češki, kjer je kljub močnemu nasprotniku treba nadaljevati prikazano igro z začetka prvenstva.

To bo zelo pomembno za nadaljevanje, za samozavest. Igra mora biti dobra, kajti če nas nadigrajo, bo padla morala, vse misli se bodo usmerile proti Kazahstanu, kar pa ni dobro,” opozarja nekdanji reprezentant.

Prepovedani dolgi podkast: Analiza slovenskih nastopov med elito z Mitjo Šivicem