Tour 202: Bilbajski uvod po okusu Emiratov

Precej optimizma je čutiti po prvi etapi. 20 jih je še ostalo do konca, dolga je še pot do Pariza, toda če je bilo pred začetkom še veliko neznank, kako je s Pogačarjevim zapestjem, kakšna je njegova pripravljenost, pa se je na zahtevni prvi etapi, ko so številni odpadli, dvakratni zmagovalec dirke suvereno peljal v ospredju. Dobil je sprint glavnine in pridobil štiri sekunde v primerjavi z glavnim konkurentom Jonasom Vingegaardom.

Za nameček se je Yates prerinil v ospredje, prevzel vlogo sokapetana, s tem razbremenil Pogačarja in morda tudi poskrbel, da bo moral v nadaljevanju Vingegaard paziti tudi nanj. Yates je ob tem takoj poudaril, da je njegova osnovna naloga biti dober pomočnik Pogačarju, ki je "boss", torej vodja moštva UAE, kot pravi Britanec.

Je ta optimističen, pozitiven pogled na dogajanje v prvi etapi realen? To je prvega trenerja Tadeja Pogačarja Miho Koncilijo in radijskega poročevalca na Touru Igorja Tominca vprašal voditelj podkasta Tour 202 Luka Petrič.

Koncilija pravi, da je lahko Yates v primerjavi z lansko dirko velik plus za Pogačarja, Tominec pa, da si je predstavljal, da je UAE v svojo ekipo Yatesa pripeljal, da bi bil kandidat za zmago na enem od Grand Tourov, ne pa, da bo izjemen pomočnik Tadeja Pogačarja v Franciji.

Oba pa se strinjata, da so se na prvi etapi razblinili dvomi o tem, da Pogačar ni vrhunsko pripravljen oziroma da ga pretirano ovira aprila zlomljeno zapestje.

Adam Yates obljubil, da bo v nadaljevanju Toura pomagal Pogačarju