Goran Dragić. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Goran Dragić. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Člani zasedbe Joker Out se po uspešni turneji mudijo v Hamburgu, kjer snemajo svoj tretji studijski album. Kot so pojasnili, so Gorana Dragića spoznali v njegovem košarkarskem kampu. "Izjemno prijazen. Vedno dobiš občutek, da te posluša in da ga zanima, kaj govoriš," o košarkarskem šampionu, ki se bo konec avgusta tudi uradno poslovil od kariere profesionalnega športnika, pravi pevec zasedbe Bojan Cvjetićanin.

Tudi zato se veselijo sodelovanja med polčasoma poslovilne tekme. V 15-minutnem premoru bo kar 200 nastopajočih: "Nastopati na takem dogodku in mogoče podati kakšno roko komu – bo kar lep spomin," je dejal Jan Peteh. "Ampak Jordana bomo pa mi pripeljali, ne on," se je pošalil Kris Guštin in namignil na člana zasedbe, Naceta Jordana.

Organizator dogodka, Matej Avanzo, pa je pojasnil: "Vsi nastopajoči bodo Slovenci, ker želimo pokazati, da znamo sami pripraviti res vrhunski, spektakularni program."

Tekma slovesa bo peti dogodek na svetu, ki bo potekal na igrišču prihodnosti. Lesena tla bo zamenjala visoka tehnologija. "To je kar znanstvena fantastika in popolna novost v svetu dvoranskih športov," je povedal Avanzo.

Dobrodelna tekma bo, kot je znano, v ljubljanski dvorani Stožice. Vstopnice za 12 tisoč sedežev so že razprodane.

Velik šov z velikimi imeni bomo 24. avgusta prenašali na našem drugem televizijskem sporedu, na Valu 202 in na MMC-ju. RTV medijsko podpira tudi dobrodelno noto dogodka.

Cilj organizatorjev je zbrati milijon evrov. "Sredstva od prodaje vstopnic že zdaj v določeni meri romajo na naslova obeh prejemnikov, torej na ZPM Moste Polje za program Botrstva v športu in pa Fundacijo Goran Dragić," pojasnjuje Avanzo.

Sredstva za socialno ogrožene mlade športnike se zbirajo vse do novembra. Prispevate lahko s SMS-sporočilom na 1919 z besedilom GOGI5 ali GOGI10.

Joker Out bodo nastopali na poslovilni tekmi Gorana Dragića