Dirk Nowitzki je v Dallasu postal prava ikona. Foto: EPA
Dirk Nowitzki je v Dallasu postal prava ikona. Foto: EPA

13-kratni udeleženec tekme zvezd je v Dallasu 18 let in je že postal rekorder v številu odigranih sezon v enem moštvu. V zadnjih dveh letih je Nowitzki prejemal le osem milijonov zelencev na sezono, saj je s tem omogočil, da je lahko lastnik Mark Cuban sestavil močnejšo ekipo.

Z novo sezono se bo močno povišal "salary cap" in številni igralci so že podpisali nove precej donosnejše pogodbe. Nowitzki bo najbolje plačani igralec Dallasa, saj bo v sezoni 2016/17 prejel 25 milijonov ameriških dolarjev. Po prvotnem dogovoru naj bi dobil 40 milijonov za dve sezoni, zdaj pa je znano, da bo dobil 50 milijonov v dveh sezonah. O odhodu iz Dallasa ni resno razmišljal, vse se je vrtelo le o končnih številkah na pogodbi.
Harrison Barnes, ki je prišel iz moštva Golden State, bo v prihodnji sezoni prejel 22 milijonov, v štirih letih pa kar 94 milijonov dolarjev.

Leta 2011 je bil Nowitzki neustavljiv v končnici. Mavericksi so v finalu premagali favorizirani Miami s 4:2 v zmagah in se veselili edinega naslova v zgodovini kluba. Nemec je bil MVP finala. Ima številne klubske rekorde, je pa tudi šesti najučinkovitejši igralec Lige NBA vseh časov. Lani je presegel mejo 29.000 točk in je na lestvici najučinkovitejših igralcev prehitel Shaquilla O'Neala.
Trener Rick Carlisle bo imel tudi v novi sezoni na voljo zelo dobro zasedbo. Nosilci igre bodo poleg Nowitzkega in Barnesa tudi Deron Williams, Dwight Powell, Devin Harris, J. J. Barea in Andrew Bogut. Konkurenca na Zahodu bo izjemna, zato se bo treba za preboj v končnico zelo potruditi. V pretekli sezoni so Mavsi izpadli v uvodnem krogu proti Oklahomi z 1:4 v zmagah.