Enea Bastianini. Foto: EPA
Enea Bastianini. Foto: EPA
MotoGP, kvalifikacije:                 
 1. E. BASTIANINI ITA/ducati  1:37,706 
 2. M. VINALES    ŠPA/aprilla   +0,082 
 3. J. MARTIN     ŠPA/prima p.   0,106 
 4. F. BAGNAIA    ITA/ducati     0,216 
 5. J. MILLER     AVS/ktm        0,326 
                                       
Skupni vrstni red:                     
 1. F. BAGNAIA    ITA/ducati        31 
 2. B. BINDER     JAR/ktm           29 
 3. J. MARTIN     ŠPA/prima p.      28 
 4. M. MARQUEZ    ŠPA/gresini       18 
 5. E. BASTIANINI ITA/ducati        15 

Pred tem je Italijan Enea Bastianini za krmilom Ducatija osvojil najboljše startno mesto z najhitrejšim časom v kvalifikacijah pred Vinalesom in lanskim podprvakom Martinom, ki je bil tretji najboljši. Zmagal je na prvi sprinterski tekmi sezone 9. marca v Lusailu v okviru VN Katarja.

Italijan Francesco Bagnaia na tovarniškem ducatiju, vodilni v svetovnem prvenstvu po zmagi na uvodni dirki sezone v Katarju, je na sprinterski dirki dolgo vodil. Nato je pet krogov pred koncem napravil napako. Izgubil je nekoliko oblast nad motociklom in v vožnji navzdol ni mogel zavirati na vso moč, zato je zapeljal s proge.

Po pesku mu je uspelo znova priti nazaj na dirkališče, a je z velikim zaostankom tekmo končal na četrtem mestu. Tudi pred tem v kvalifikacijah aktualnemu dvojnemu svetovnemu prvaku ni šlo najbolje.

Nedeljsko dirko, ki se začne ob 15. uri, bo začel v drugi vrsti, potem ko je postavil četrti najboljši čas pred Avstralcem Jackom Millerjem (KTM) in Italijanom Marcom Bezzecchijem (Ducati-VR46).