Tim Gajser vodi v seštevku svetovnega prvenstva. Foto: BoBo
Tim Gajser vodi v seštevku svetovnega prvenstva. Foto: BoBo

Tim Gajser je blestel v prvem delu dneva. Na prostem treningu je dosegel drugi čas za Jeremyjem Seewerjem, na uradnem treningu je bil vrstni red ravno obraten, Gajser pa je postavil sploh najhitrejši čas dneva (1:47,247).

Popoldne so bile vremenske razmere precej neugodne, tako sta oba najhitrejša odpovedala kvalifikacijsko dirko, med deveterico tistih, ki niso vozili, pa sta bila tudi Gajserjev moštveni sotekmovalec Mitch Evans in tretji v seštevku sezone Španec Jorge Prado.

"Zaradi skrbi, povezanih z varnostjo zaradi močnega naliva, niti Tim niti Mitch nista šla v kvalifikacije. Podpiramo njuno odločitev, zdaj bomo naredili vse, da bi imela kar najboljše možnosti na dirki, ko bosta začela z zunanjih položajev. Tim je pokazal, da je v normalnih okoliščinah sekundo in pol hitrejši od vseh ostalih, upam, da bo jutri dirka potekala brez dežja," je za spletno stran ekipe dejal vodja moštva Marcus Pereira de Freitas.

Nastopil pa je domačin Maxime Renaux, ki je v seštevku s 66 točkami zaostanka najbližje Gajserju, in bil četrti. Med njim in zmagovalcem kvalifikacij Jacobijem sta bila še Belgijca Jeremy Van Horebeek in Brent Van Doninck.

V razredu MX2, v katerem nastopa tudi slovenski dirkač Jan Pancar, je kvalifikacije dobil Nemec Simon Längenfelder pred Francozoma Tomom Viallejem in Thibaultem Benistantom. Pancar je bil v kvalifikacijski preizkušnji 12.

V nedeljo bosta vožnji v razredu MXGP na sporedu ob 14.15 in 17.10, v razredu MX2 pa ob 13.15 in 16.10.