Gajser je dobro začel novo sezono. Foto: HRC
Gajser je dobro začel novo sezono. Foto: HRC

Najboljši slovenski motokrosist je bil v sobotnih kvalifikacijah drugi. Na startu prve vožnje se ni najbolje znašel, saj je v prvi zavoj zapeljal na desetem mestu. Po stari tradiciji je bil v tej prvini znova najboljši Španec Jorge Prado.

Sorodna novica Gajser v uvodnih kvalifikacijah zaostal le za Renauxem

Tim Gajser je hitro napredoval, prvi krog je končal na sedmem mestu, po petih je napredoval na četrto mesto, v naslednjem pa je švignil mimo dveh, pred njim je bil le Jeremy Seewer, ki je imel slabe tri sekunde prednosti. Gajser se je nekajkrat približal na manj kot sekundo zaostanka. Vse bolj je stopnjeval pritisk, tako je Švicar v predzadnjem krogu naredil napako in za hip obstal v kanalu, Gajser pa ga je prehitel in slavil zmago.

Še bolje začel drugo vožnjo
Gajser je precej bolje začel drugo vožnjo, saj je 'startni izstrel' začel na četrtem mestu, spet je bil prvi Prado, pred Gajserjem pa sta bila še Glenn Coldenhoff in Seewer. Slovenski as je potreboval pet krogov, da se je prebil mimo obeh na drugo mesto. Po petih krogih je za Pradom zaostajal za šest sekund.

Začel se je divji lov na Španca. Gajserju je v 11. krogu uspel pogumen napad, s katerim je prevzel vodstvo. Hitro si je nabral več kot tri sekunde prednosti, a v trenutku neprevidnosti je padel in izgubil približno sedem sekund. Do konca so bili še manj kot trije krogi, Gajser je Prada sicer spet ujel, ni ga pa več prehitel.

Herlings manjkal zaradi poškodbe
"Počutil sem se res dobro. Prva vožnja je bila zelo dobra, v drugi sem še dobro startal. Prado je imel sicer veliko prednost, a sem ga prehitel, nato pa sem naredil malce neumno napako. Skušal sem se vrniti, a malo mi je zmanjkalo, vseeno pa sem sezono začel z dobrim izidom," je tekmo ocenil Gajser. 47 točk je vsekakor dober izkupiček, sploh ker je v uvodu zaradi poškodbe manjkal svetovni prvak Jeffrey Herlings.

Gajser odlično začel novo sezono

Jan Pancar osvojil sedem točk
V razredu MX2 je uvodno dirko dobil dobil Nemec Simon Längenfelder, slavil je v obeh vožnjah, pred Francozom Tomom Viallejem in Belgijcem Jagom Gertsom. Slovenski predstavnik Jan Pancar je privozil do prvih točk v sezoni, prvo vožnjo je končal na 16. mestu, drugo na 19., kar je skupno pomenilo 18. mesto in prvih sedem točk v SP 2022.

Naslednja dirka bo VN Lombardije v italijanski Mantovi 6. marca.

VN Velike Britanije

Končni vrstni red

 1. T. GAJSER      SLO/honda         47
 2. J. PRADO       ŠPA/GAS           43
 3. J. SEEWER      ŠVI/yamaha        40
 4. M. RENAUX      FRA/yamaha        35
 5. G. COLDENHOFF  NIZ/yamaha        32

Prva vožnja

 1. T. GAJSER      SLO/honda  36:11,051
 2. J. SEEWER      ŠVI/yamaha    +3,709
 3. M. RENAUX      FRA/yamaha     7,930
 4. J. PRADO       ŠPA/GAS        8,565
 5. J. BEATON      AVS/kawasaki  25,092

Druga vožnja

 1. J. PRADO       ŠPA/GAS    35:58,064
 2. T. GAJSER      SLO/honda     +0,500
 3. G. COLDENHOFF  NIZ/yamaha    16,023
 4. J. SEEWER      ŠVI/yamaha    17,473
 5. R. FERNANDEZ   ŠPA/honda     29,326