Tim Gajser. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Gajser. Foto: www.alesfevzer.com

Po prvi dirki, ki je bila v Veliki Britaniji, ima Gajser 47 točk, Prado 43, tretji je Švicar Jeremy Seewer s 40. Tudi na nedeljski dirki za Veliko nagrado Lombardije ne bo lanskega prvaka Nizozemca Jeffreyja Herlingsa, prav tako ne Francoza Romaina Febvra. Oba še okrevata po poškodbah.

"Vesel sem, da smo se vrnili na sistem dirkanja v dveh dneh, ko so kvalifikacije že v soboto. Z več linijami proga postane tehnično zahtevnejša. Po prvi dirki sem bil razočaran zaradi lastne napake v drugi vožnji. A začetek je bil dober, tudi ko sem slabo startal in bil šele deseti, sem si rekel, da je dirka še dolga in da se da še vse nadoknaditi."

Gajser je prepričan, da je v primerjavi z lansko sezono napredoval pri psihološki pripravi: "Veliko sem se naučil. Lani sem naslov izgubil tudi zaradi pritiska, ker sem delal napake. Zdaj sem na tem področju boljši, dobro smo delali med sezonama in sem pripravljen."

Poleg Gajserja bo v Italiji nastopil še drugi Slovenec v karavani, Jan Pancar, ki je v razredu MX2 na prvi dirki prav tako osvojil prve točke v sezoni. V Mantovi bo drugič nastopil z lastno ekipo TEM JP253, na prvi dirki sezone je dobil prvih sedem točk. Skupni cilj je 15. mesto v seštevku leta.

Prva vožnja dirke za VN Lombardije bo v nedeljo v razredu MXGP ob 13.15, druga ob 16.10.