Tim Gajser je vozil zelo dobro. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Gajser je vozil zelo dobro. Foto: www.alesfevzer.com

Prvo vožnjo je končal na petem mestu, drugo na četrtem, kar je zadoščalo za končno četrto mesto. Dirko je dobil Jeremy Seewer (prvo in drugo mesto).

Dva padca v uvodni vožnji
Tim Gajser
podobno kot večina najboljših v soboto ni vozil na kvalifikacijski dirki, tako je imel slabše izhodišče. Enako je veljalo za Jorgeja Prada, a kralj startov se je izkazal in se v prvi vožnji takoj izstrelil na prvo mesto, Gajser pa je skupaj z več tekmovalci padel.

Gajser se tretjič zapored ni uvrstil na zmagovalni oder

Tako je padel na 20. mesto, sledil pa je divji lov na dirkače pred seboj, pri tem je nekajkrat pretiraval, saj je enkrat zdrsnil s proge (in presekal zavoj), še enkrat pa je padel in izgubil približno pet sekund. Vseeno mu je uspela odlična vožnja, ki jo je končal na petem mestu.

Hitro zaostal 13 sekund ...
Start druge vožnje je minil brez padcev, Gajser je v prvi zavoj zapeljal na 15. mestu, prvi je bil kdo drug kot Prado. Slovenski as se je moral v ozadju prebijati mimo drugih tekmecev, po dveh celih krogih je za Špancem že zaostajal za več kot 13 sekund.

... kar je skoraj izbrisal
Nato je mirno začel prehitevati tekmece, ko je imel več prostora, je hitro nizal odlične čase. Nekaj minut pred koncem se je tako prebil do četrtega mesta, za takrat vodilnim Glenom Coldenhoffom je zaostajal le še štiri sekunde in napadal celo zmago. A hitro je bilo prehitro, v enem od zavojev je padel še tretjič v dnevu, vseeno pa zadržal četrto mesto. Na obeh progah je ugnal Maxima Renauxa, kar pomeni, da ima po dobri polovici sezone na vrhu lestvice varno prednost 73 točk.

"Malo sem razočaran zaradi padcev ob koncu obeh voženj, ko sem izgubil nekaj mest. Na splošno pa je bil dober konec tedna, še posebej, če upoštevamo težko odločitev v soboto in start z zunanjih položajev. Spet imam 73 točk naskoka, pa tudi hitrost je takšna, kot je bila pred Sardinijo. Vem, da so starti še vedno moja šibka točka, pa tudi padec v prvem zavoju prve vožnje ni nič pomagal. Sem pa opravil veliko prehitevanj, kar je dobro, veselim pa se tudi naslednje dirke v Nemčiji," je dirko povzel Gajser.

VN Francije

Končni vrstni red

 1. J. SEEWER      ŠVI/yamaha        47
 2. J. PRADO       ŠPA/gas           42
 3. G. COLDENHOFF  NIZ/yamaha        34
 4. T. GAJSER      SLO/honda         34
 5. R. FERNANDEZ   ŠPA/honda         30

Izidi prve vožnje

 1. J. SEEWER      ŠVI/yamaha 34:57,531
 2. J. PRADO       ŠPA/gas       +5,336
 3. B. VAN DONINCK BEL/yamaha    14,105
 4. H. JACOBI      NEM/honda     20,293
 5. T. GAJSER      SLO/honda     23,459

Izidi druge vožnje

 1. G. COLDENHOFF  NIZ/yamaha 34:11,133
 2. J. SEEWER      ŠVI/yamaha    +1,786
 3. J. PRADO       ŠPA/gas        6,128
 4. T. GAJSER      SLO/honda      7,313
 5. R. FERNANDEZ   ŠPA/honda     19,403

Svetovno prvenstvo (20 od 38 voženj)

 1. T. GAJSER      SLO/honda        438
 2. M. RENAUX      FRA/yamaha       365
 3. J. SEEWER      ŠVI/yamaha       339
 4. J. PRADO       ŠPA/GAS          332
 5. G. COLDENHOFF  NIZ/yamaha       306