Foto: AMZS
Foto: AMZS

13. dirka v sezoni svetovnega prvenstva je bila za svetovnega prvaka iz sezone 2022 Gajserja šele druga, potem ko se je prejšnji teden uspešno vrnil v karavano po februarski hudi poškodbi. V kvalifikacijah je bil v soboto deseti, tokrat pa je v prvi vožnji v uvodnih krogih na zahtevni peščeni podlagi padel in izgubil precej mest. V nadaljevanju se je uspešno prebijal iz ozadja in se hitro uvrstil med dobitnike točk, nazadnje pa je bil 15. Vožnjo je dobil Febvre pred Nizozemcem Glennom Coldenhoffom in vodilnim v seštevku sezone Špancem Jorgejem Pradom.

Končni vrsti red:                     
 1. R. FEBVRE       FRA/kawasaki    47
 2. J. PRADO        ŠPA/gasgas      45
 3. G. COLDENHOFF   NIZ/yamaha      42
...                                   
15. T. GAJSER       SLO/honda       14
                                      
Skupni vrstni red:                    
 1. J. PRADO        ŠPA/gasgas     665
 2. R. FEBVRE       FRA/kawasaki   566
 3. J. SEEWER       ŠVI/yamaha     506
...                                   
24. T. GAJSER       SLO/honda       48

Tudi v drugi vožnji Gajser ni bil v ospredju, na koncu je iztržil 13. mesto, kar je v seštevku dirke pomenilo 15. mesto in 14 točk za skupni seštevek. V boju za zmago je v tej vožnji sicer zmagal Prado, toda ker je Febvre osvojil drugo mesto, je bilo to dovolj za slavje Francoza, kar je zanj četrta zaporedna dobljena dirka v sezoni. Tretji v vožnji in na dirki je bil Coldenhoff.

Prado zanesljivo vodi

V skupnem seštevku se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Prado je v primerjavi z zasledovalci izgubil le dve točki, tako da njegova prednost zdaj znaša 99 točk (665). Drugi je Febvre (566), tretji pa Švicar Jeremy Seewer (506). Gajser je z 48 točkami 24. Naslednja dirka bo preizkušnja v Vanti na Finskem že naslednji teden.

V razredu MX2 je slavil zmago Belgijec Jago Geerts pred rojakom Lucasom Coenenom, tretji je bil Nemec Simon Längenfelder. Slovenski predstavnik v tem razredu Jan Pancar je tokrat ostal brez točk za svetovno prvenstvo, potem ko je bil 21. v prvi in 23. v drugi vožnji, skupno pa 26. V SP-ju vodi Italijan Andrea Adamo (564), Geerts je drugi (551). Pancar je prvič v sezoni ostal povsem brez točk, a je v seštevku še obdržal deseto mesto (253).