Tim Gajser je dobil prve tri dirke, tokrat pa je končal na drugem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Gajser je dobil prve tri dirke, tokrat pa je končal na drugem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Gajser, ki je imel na dirki po sobotnih kvalifikacijah sedmo izhodišče, je prvo vožnjo začel zadržano in nekaj časa je celo kazalo, da bo prvič v tej sezoni ostal brez uvrstitve na stopničke v posamezni vožnji, saj je na prvih treh dirkah, ko je zmagal, vselej osvojil prvo ali drugo mesto.

VN PORTUGALSKE, Agueda              

Končni vrstni red:                    
 1. J. PRADO      ŠPA/GAS           47
 2. T. GAJSER     SLO/honda         45
 3. B. BOGERS     NIZ/husqvarna     40
 4. G. COLDENHOFF NIZ/yamaha        38
 5. P. JONASS     LAT/husqvarna     30

Prva vožnja:                          
 1. J. PRADO      ŠPA/GAS    34:59,835
 2. B. BOGERS     NIZ/husqvarna +1,021
 3. T. GAJSER     SLO/honda      2,556
 4. G. COLDENHOFF NIZ/yamaha    15,088
 5. J. SEEWER     ŠVI/yamaha    15,906

Druga vožnja:                         
 1. T. GAJSER     SLO/honda  35:18,400
 2. J. PRADO      ŠPA/GAS       +5,119
 3. G. COLDENHOFF NIZ/yamaha     5,980
 4. B. BOGERS     NIZ/husqvarna 11,416
 5. P. JONASS     LAT/husqvarna 14,562

A je nato šesto mesto, kjer je vozil do dveh tretjin, v le nekaj krogih oplemenitil in se hitro prebil mimo treh tekmecev, nazadnje mimo Nizozemca Glenna Coldenhoffa na tretje mesto. Pred njim sta ostala še Prado in Nizozemec Brian Bogers, Gajser pa je kljub napadom v zadnjih krogih ostal tretji.

V drugi vožnji je nato Gajser bolje startal in bil po dveh krogih že drugi tik za Pradom. Oba sta brez težav povečevala naskok pred tekmeci, slovenski dirkač pa je iskal priložnost, da bi se prebil v vodstvo. To se je zgodilo po sedmih krogih in obdržal ga je do konca. Ker pa je bil Španec po mestih tik za njim, je zaradi boljše prve vožnje v seštevku dirke vseeno slavil.

V seštevku sezone je Gajser, čeprav tokrat prvič ni zmagal, še vedno trdno prvi. Prado se je prebil na drugo mesto, za Gajserjem pa zaostaja 21 točk (186 in 165).

"Danes je bil res dober dan. Zmagal sem v drugi vožnji in res užival na dirki. Teren je bil težak, ni bilo dovolj, da bi zmagal tudi na dirki, a sem vseeno zelo zadovoljen, predvsem s tem, kako se je razpletla druga vožnja," je za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser in dodal: "V prvi vožnji start ni bil dober, tako da sem potreboval nekaj časa, da sem se vrnil in prehitel tekmece. Ker sem bil tretji, sem vedel, da bo težko za skupno zmago, a je bilo vseeno v redu, saj imam rad stezo v Aguedi. Zdaj nas čaka Trentino, kjer so spremenili stezo, tako da bo zanimiv izziv za vse," je po dirki povedal Gajser.

Po 8 vožnjah (od 40):                 
 1. T. GAJSER        SLO/honda     186
 2. J. PRADO         ŠPA/GAS       165
 3. M. RENAUX        FRA/yamaha    144
 4. J. SEEWER        ŠVI/yamaha    124
 5. G. COLDENHOFF    NIZ/yamaha    109
Gajserju se je za las izmuznila zmaga na Portugalskem

V razredu MX2 je portugalsko dirko dobil Francoz Tom Vialle pred Dancem Mikkelom Haarupom in Nizozemcem Kayem de Wolfom. Slovenski dirkač Jan Pancar je bil na dirki skupno 13., potem ko je bil v prvi vožnji 16., v drugi pa na robu deseterice – na 12. mestu.

Po štirih dirkah je prvi Belgijec Jago Geerts s 174 točkami, Pancar jih je na treh dirkah (v Argentini ni nastopil) zbral 33, kar ga uvršča na 15. mesto.

Naslednja dirka bo že čez teden dni v Pietramurati v Italiji.