Sebastian Loeb počasi nabira zaostanek in nič ne kaže, da lahko ogrozi premoč Toyote. Foto: EPA
Sebastian Loeb počasi nabira zaostanek in nič ne kaže, da lahko ogrozi premoč Toyote. Foto: EPA

Pri motociklistih je etapo sicer dobil Čilenec Jose Ignacio Cornejo (Honda) pred Argentincem Kevinom Benavidesom (KTM) in Američanom Rickyjem Brabcem (Honda). Walkner je bil četrti z dvema minutama zaostanka, skupno pa je zdaj na prvem mestu, saj je bil do zdaj prvi Britanec Sam Sunderland danes šele 14. in je izgubil osem minut, zdaj je dve minuti za Avstrijcem. Ta je sicer zmagovalec tega relija iz leta 2018, v letošnji izvedbi pa je tri dni pred koncem prvič v skupnem vodstvu.

Slovenski dirkač Simon Marčič (Husqvarna) je bil na torkovi etapi 52., skupno pa je na 56. mestu z nekaj manj kot devetimi urami zaostanka.

Al Atijah 39 minut pred Loebom

Pri avtomobilistih je deveto etapo dobil Južnoafričan Giniel de Villiers, premoč ekipe Toyota sta potrdila še drugi Južnoafričan Henk Lategan in tretji Katarec Naser Al Atijah.

Ta je vse bližje novi zmagi na tem reliju, saj je znova premagal najresnejšega tekmeca, nekdanjega svetovnega prvaka v reliju Sebastiena Loeba (Bahrain Raid). Francoz je bil danes peti, skupno pa na drugem mestu zaostaja 39 minut, a edini še manj kot uro za katarskim tekmecem.