Olivier Solberg je bil po prvem dnevu na 5. mestu, a nato v soboto doživel nesrečo še pred prvo hitrostno preizkušnjo dneva. Foto: EPA
Olivier Solberg je bil po prvem dnevu na 5. mestu, a nato v soboto doživel nesrečo še pred prvo hitrostno preizkušnjo dneva. Foto: EPA

Švedsko-britanska naveza je morala odstopiti. Olivier Solberg (Hyundai) je bil pred nesrečo na petem mestu, dobri dve minuti in pol za vodilnim Fincem Kallejeem Rovanpero (Toyota).

V enajstem HP-ju je vodilnega Finca doletela smola – predrl je sprednjo levo gumo, zaradi česar je izgubil več kot minuto in njegova prednost pred zasledovalci se je stopila.

Neuville prehiter na cesti

Pred začetkom dneva je bil po osmih hitrostnih preizkušnjah (HP) na drugem mestu Belgijec Thierry Neuville, ki pa je bil naknadno kaznovan. Kot poroča Hina, je v petek pozno popoldne med HP-jem prekoračil dovoljeno hitrost na cesti in zaradi kršenja prometnih predpisov dobil minuto pribitka, zaradi česar je nazadoval na četrto mesto.

Za vodilnim Fincem je imel po prvem dnevu dve minuti in štiri sekunde zaostanka. Pred njim sta bila tudi Estonec Ott Tanak (Hyundai, +1:23,3) in Irec Craig Breen (Ford, +1:35,2).

Za Neuvilla je to že druga kazena na reliju po Hrvaški: prvi dan dirke (v petek) je zamudil na zagrebški servisni center, kjer pregledujejo ustreznost vozil po tekmovanju.

Številni Slovenci so si ogledali SP v reliju na Hrvaškem