Christoph Baumgartner je zadel svoj 12. gol za Avstrijo. Foto: Reuters
Christoph Baumgartner je zadel svoj 12. gol za Avstrijo. Foto: Reuters

24-letnik je takoj po sodnikovem žvižgu zdrvel mimo treh domačih igralcev in premagal vratarja Martina Dubravko.

To je najhitrejši zadetek v zgodovini mednarodnih reprezentančnih tekem. S tem je za eno sekundo popravil dosežek Nemca Lukasa Podolskega, ki je leta 2013 zadel proti Ekvadorju.

Le malo pozneje je njegov rekord izenačil nemški reprezentant Florian Wirtz, ki je v Lyonu po podaji povratnika v reprezentanco Tonija Kroosa Nemčiji po dobrih šestih sekundah priigral vodstvo na tekmi elfa proti Franciji. Kai Havertz je v 49. minuti postavil končni izid.

Mladi Endrick sicer igra za Palmeiras. Foto: Reuters
Mladi Endrick sicer igra za Palmeiras. Foto: Reuters

Mladi Endrick šokiral Angleže
Na slovitem Wembleyju je Brazilija premagala Anglijo z 1:0. Za edini gol je v 80. minuti poskrbel komaj 17-letni Endrick, ki je bil natančen po podaji Vinicius Juniorja. S 17 leti in 246 dnevi je postal najmlajši nogometaš, ki je zadel na Wembleyju (tako za klub ali reprezentanco). To je bil za Anglijo sicer prvi poraz na mitskem stadionu po nizu 21 tekem brez poraza.

Irska in Belgija sta se razšli z 0:0, enako tudi Hrvaška in Tunizija. A ti dve ekipi sta streljali še enajstmetrovke, Tunizijci so zgrešili tri od zadnjih štirih v skupno sedmih serijah.