Saša Jerković in Anže Bašelj bosta vaša gostitelja vse do 10. julija, ko bo na sporedu veliki finale. Foto: MMC RTV SLO
Saša Jerković in Anže Bašelj bosta vaša gostitelja vse do 10. julija, ko bo na sporedu veliki finale. Foto: MMC RTV SLO

"Tudi če bova z Nenadom Protego v Nostradamusu predzadnja, bova zmagovalca, če bova pred Anžetom in Brankom Zupanom," je hudomušen Jerković, ki bo s strokovnim analitikom Protego gostitelj prvega studia nocoj ob 20. uri pred uvodno tekmo prvenstva med Francijo in Romunijo. Seveda tudi Bašelj, ki v studiu z Zupanom prvič v soboto napoveduje prepričljivo zmago. V Nostradamusu bosta Jerković in Protega nastopala pod vzdevkom projerko, Bašelj in Zupan pa pod vzdevkom talula.

Vabljeni v Nostradamus tudi vi:
- Aplikacija Nostradamus - EP 2016
- Podrobna navodila

Studijska oddaja se bo začela vsak dan ob 20. uri in končala okoli polnoči. "Predvsem želimo gledalcem ponuditi kakovostno in všečno vsebino. Pomembno je, da bo ves čas prvenstva na prizorišču snemalna ekipa, tako da bomo lahko začutili pravo nogometno vzdušje. Veliko bo sodelovanja tudi z MMC-jem. Prav ta povezanost televizije in spleta ter družabnih omrežij se mi zdi ključna za uspešen projekt," je povedal Bašelj.
Jerković se veseli predvsem strokovnih analiz: "Znanje Protege in Zupana bo zagotovo dodana vrednost oddaj. Uživata, ko lahko rišeta po zaslonu, premikata igralce … S pomočjo sodobne tehnike bomo skušali razkriti taktične skrivnosti reprezentanc in s tem še bolj približati to prelepo igro našim gledalcem."Grafični prikaz dogajanja na igrišču bo prikazan s sistemom HEGO.
Seveda bo v studijskem delu vrsta prispevkov s prizorišča. V prvem delu bo tam ekipa s Simonom Šparavcem, v drugem delu pa bo za utrip iz Francije skrbel Tomaž Hudomalj. Velik poudarek bo na družabnih omrežjih, predvsem Twitterju, v zadnji minuti tik pred tekmo pa bo gostoval Slavko Jerič s svojim Športnim SOS-om. Studio bo tokrat popolnoma nogometni, brez kuharskih in drugačnih eksperimentov.

In za koga bosta držala pesti voditelja studia? Jerković bo navijal za Čehe in Irce, Bašlju pa bo srce utripalo za Belgijo.