Dare Vršič je v tretjem nastopu za Slovenijo dosegel že drugi zadetek. Foto: RTV SLO
Dare Vršič je v tretjem nastopu za Slovenijo dosegel že drugi zadetek. Foto: RTV SLO
Slovenski nogometaši
Slovenski nogometaši na 15 srečanjih z nekdanjimi 'brati' še niso zmagali. Foto: RTV SLO
Andraž Kirm
Andraž Kirm je kot debitant zaigral od 1. minute srečanja. Foto: RTV SLO
Kek iz Črne gore z remijem

Prvi zvezdnik gostiteljev Mirko Vučinić je rdeče popeljal v vodstvo po sporno dosojeni enajstmetrovki. Fabijan Cipot je kot zadnji v obrambni vrsti kakšen meter pred kazenskim prostorom zrušil nasprotnega napadalca. Švicarski sodnik Claudio Circhetta pa mu je pokazal rdeči karton ter še na belo točko. Zanesljivi izvajalec je bil napadalec Rome, ki je poslal Samirja Handanoviča v napačen kot.

Izključitev prebudila Slovence
V nadaljevanju je črnogorska vrata najresneje ogrožal Dare Vršič. Najprej je dobro izvedel prosti strel z dobrih 30 metrov, a je Poleksić žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Nogometaš iz Apač, ki trenutno igra v Romuniji za Politehnico iz Temišvara, je boljšo igro Kekovih varovancev kronal z lepim in močnim strelom z 18 metrov. Začetnik akcije za izenačenje je bil Dalibor Stevanovič, ki je preigraval po levi strani, na robu 16-metrskega prostora so ga Črnogorci zaustavili, žoga je prišla do odločnega Vršiča in poletela v mrežo.

Živahen zaključek ni dal zmagovalca
Po terenski premoči gostov v prvem delu 2. polčasa je Vučinić v 75. minuti izpeljal akcijo srečanja. Po dvojni podaji se je sam znašel pred Handanovičem, ga premagal, a žoga je šla le za nekaj centimetrov mimo oddaljene vratnice. Že čez dve minuti je bil glavni zvezdnik znova na delu, po prostem strelu z leve strani je osamljen silovito streljal z glavo, a stresel le desno vratnico. V zadnji minuti je Klemen Lavrič z glavo dosegel zmagoviti zadetek, ki ga je sodniški trio upravičeno razveljavil zaradi prekrška v napadu. Čez nekaj trenutkov je odločilno priložnost zapravil še rezervist Radonjić, ki se je sam znašel pred slovenskimi vrati in jih grdo zgrešil.

Prenovljena podoba Slovenije
Slovenska reprezentanca je pred kratkim ostala brez kapetana Mileta Ačimoviča, ki se je odločil za reprezentančno upokojitev, zato je njegovo vlogo selektor Matjaž Kek zaupal Klemenu Lavriču. Slovenski selektor je bil tik pred zadnjim sodnikovim piskom zaradi protestiranja izključen.

Prijateljska tekma, Podgorica:         
                                       
ČRNA GORA       1 - 1         SLOVENIJA



Vučinič 29./11-m Vršič 42.
------------------------------------
Poleksić Handanovič
Pavičević **** Ilič **
Batak Mörec ******
Tanasijević Cipot/27.
Jovanović * Jokič ***
Božović Žlogar
Vukčević Kirm
Tumbašić Stevanovič ****
Bošković *** Vršič *****
Vučinić Birsa *
Purović ** Lavrič
------------------------------------
* 65./Pejović * 54./Semler
** 74./Radonjić ** 54./ Brečko
*** 75./Vlahović *** 65./Kokot
**** 86./Lakić **** 80./Šukalo
***** 80./Lazič
****** 83./Mihelič
RK: Cipot 27.
Sodnik: Claudio CIRCHETTA (ŠVICA)

T. G.
Kek iz Črne gore z remijem