Marko Arnautović je z rezervne klopi dosegel zmagoviti gol na tekmi osmine finala Lige prvakov proti Atletico Madridu. Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Marko Arnautović je z rezervne klopi dosegel zmagoviti gol na tekmi osmine finala Lige prvakov proti Atletico Madridu. Grafiko zagotavlja sofascore.com

"Mislil sem, da se bo tudi tokrat slabo končalo zame, saj stvari ne gredo v pravo smer. K sreči je žoga šla notri ... To je eden najpomembnejših zadetkov v moji karieri," je bil po zmagi nad Atleticom iskren 34-letni avstrijski napadalec.

Avstrijec je v Ligi prvakov zadel že novembra ob remiju Interja proti Benfici (3:3), a tokratni gol pomeni veliko več, saj gre za osmino finala.

V igro je vstopil ob polčasu, zamenjal je poškodovanega Marcusa Thurama. "Nikoli ni lepo vstopiti, ko se soigralec poškoduje, žal mi je za Marcusa. Vem, da so to moje priložnosti in da sem bil kupljen, da naredim razliko, ko me pokličejo v akcijo. To mi je uspelo v tretje, potem ko sem prvi dve priložnosti izpustil. To me je obremenjevalo ... In ko sem videl, da gre žoga noter, sem bil zelo vesel."

Sorodna novica Le Arnautoviću uspelo premagati Oblaka za zmago Interja

Arnautović je najprej v 49. minuti dočakal natančen predložek Federica Dimarca z leve strani, a je žogo poslal mimo desne vratnice. V 63. minuti se je po lepem preigravanju in dvojni podaji z Lautarjem Martinezom znašel iz oči v oči z Janom Oblakom, a žogo z močnim strelom poslal tik nad prečko.

Odkupil se je v 79. minuti. Zmagovita akcija se je začela s tem, ko so nogometaši Atletica izgubili žogo na sredini, Lautaro Marinez je stekel v protinapad, streljal, Oblak pa je njegov strel ubranil. Do odbitka je prišel Arnautović, ki je žogo pospravil v mrežo. Lino Samuel se je žoge dotaknil na golovi črti, a mu je ni uspelo izbiti.

Arnautović je dosegel štiri gole v 806 minutah v tej sezoni. Številke niso izjemne, toda gol proti Atleticu lahko spremeni potek njegove sezone 2023–24, piše italijanska La Gazzetta dello Sport.

"Po poškodbi (desnega stegna konec septembra) mi ni bilo lahko. Potreboval sem čas, da sem se vrnil na vrh, poleg tega sem na zadnjih tekmah zapravil veliko priložnosti, tako kot danes ... Ljudje pa so mi dali občutek, da so z menoj, in mi dali energijo za doseganje zadetkov."

Prvi polčas je bil dober, a ne izjemen, k drugem polčasu nismo najbolje pristopili, potem pa smo bili senzacionalni. Videli smo odličen Inter."

Simone Inzaghi, trener Interja

Ob Thuramovi poškodbi, za katero še ni jasno, kako huda je, bo Arnautović dobil več priložnosti. "Doslej je bil izjemno dragocen, zdaj pa bosta tako on kot Sanchez imela na voljo več minut," je dejal trener Interja Simone Inzaghi, ki je pohvalil svoje varovance. Dodal je, da je škoda, da so zadeli le enkrat na tekmi. "Fantje so bili izjemni proti fizično in tehnični ekipi, škoda je, da smo zmagali le z enim zadetkom, saj smo si zaslužili več. Drugi polčas v Madridu bo težak."

Inter poleg dobrih predstav v Ligi prvakov drvi proti naslovu italijanskega prvaka."Ali je to najmočnejši Inter pod mojim vodstvom? Gre nam dobro in tako moramo nadaljevati, zavedajoč se, da bodo sledile težave in tesne tekme z utrujenostjo in odsotnostmi. Manjkajo še zadnji trije meseci, najpomembnejši," je še previden Inzaghi.

Povratna tekma bo 13. marca.

Arnautović ugnal Oblaka na prvi tekmi osmine finala
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com