Zlatan Ljubijankič prvega zadetka za Slovenijo zagotovo ne bo nikoli pozabil. Foto: www.nogometniklub-domzale.si
Zlatan Ljubijankič prvega zadetka za Slovenijo zagotovo ne bo nikoli pozabil. Foto: www.nogometniklub-domzale.si
Brane Oblak
Brane Oblak gradi ekipo za kvalifikacije za EP 2008, ki se začnejo septembra. Foto: RTV SLO

Tekmo v Larnaki je v 85. minuti po podaji Aleša Kokota s strelom z glavo odločil nogometaš Domžal Zlatan Ljubijankič, ki je tako na najlepši način debitiral v dresu Slovenije. Oba sta vstopila v drugem polčasu. Oslabljena slovenska reprezentanca se bo v sredo pomerila z Romunijo, ki je na drugi tekmi skupine 2 mednarodnega turnirja na Cipru z 2:0 premagala Armenijo.



Na začetku drugega dela so bili boljši gostitelji, ki so najlepšo priložnost zapravili v 77. minuti. Po napaki Branka Iliča in Janeza Zavrla se je po strelu Konstantinua izkazal Borut Mavrič. Slovenci so prevzeli pobudo v drugi polovici. Pred zmagovitim zadetkom sta bila v priložnosti Valter Birsa in Ljubijankič.

"Tudi zaradi poškodb Jokiča in Korena je bilo veliko eksperimentov. Ciprčani so bili do prve menjave boljši tekmec, nato pa smo mi s pritiskom prišli do zmagovitega gola. Manjka nam igralec, ki zna stopiti na žogo. V sredo bo nekaj sprememb v moštvu. Priložnost bosta zagotovo dobila Samir Handanovič in Andrej Pečnik," je igro ocenil Oblak, ki je pred tem srečanjem na petih prijateljskih tekmah trikrat remiziral in dvakrat izgubil. To je bila jubilejna, 120. uradna tekma slovenske nogometne reprezentance.

TURNIR NA CIPRU (Larnaka/Nikozija/Limasol), Skupina 2

CIPER - SLOVENIJA 0:1 (0:0)
Ljubijankič 85.
Slovenija: B. Mavrič, Komac, M. Mavrič (46./Zavrl), Ilič, Gobec (74./Birsa), Žlogar, Beršnjak, Koren (78./Brečko), Jokič (64./Kokot), Čeh (57./Stevanovič), Novakovič (63./Ljubijankič)

ROMUNIJA - ARMENIJA 2:0 (0:0)
Maftei 72., Cocis 87.

Sreda ob 16.00:

SLOVENIJA - ROMUNIJA

Skupina 1, danes:
FINSKA - KAZAHSTAN 0:0
GRČIJA - BELORUSIJA 1:0 (1:0)_
Samaras 15.

Preostale torkove prijateljske tekme:
BiH - JAPONSKA (Dortmund) 2:2 (0:1)
Misimović 56., Spahić 64.; Takahara 45., Nakata 90.
AZERBAJDŽAN - UKRAJINA 0:0
ISLANDIJA - TRINIDAD IN TOBAGO (London) 0:2 (0:1)
Yorke 10., 54./11-m