Sporočilo mariborske navijaške skupine Viole poškodovanim članom Mure na nedeljski tekmi v Murski Soboti. Foto: www.alesfevzer.com
Sporočilo mariborske navijaške skupine Viole poškodovanim članom Mure na nedeljski tekmi v Murski Soboti. Foto: www.alesfevzer.com

Začetek tekme v Celju je bil živahen z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh. Celjani so po 20 minutah izgubili Maria Kvesića, ki se je poškodoval, namesto njega je vstopil Tamar Svetlin. Pri gostiteljih je bil v prvem polčasu najnevarnejši Sunday Adetunji, ki je med drugim stresel prečko.

V 30. minuti pa je zadel Aljoša Matko. Po podaji z leve strani je Jegor Prucev iz bližine streljal z glavo, vratar gostov Ajdin Mulalić je izvrstno reagiral, toda do odbite žoge je prišel Matko in se prvič po poškodbi vpisal med strelce.

Zadetki s tekme Celje – Rogaška

Dve minuti zatem je pri gostih nase opozoril Patrik Mijić. Odlično razpoloženi napadalec je od prihoda v Rogaško na dveh tekmah dosegel tri gole, blizu pa je bil tudi četrtemu, ko je prišel do dvoboja ena na ena z Matjažem Rozmanom, ki pa ga je ta dobil.

V 64. minuti so Celjani iz na videz nenevarne akcije povedli z 2:0, potem ko je Nino Milić poslal žogo pred vrata, tam pa je Toura Diaby nespretno posredoval in zatresel lastno mrežo. Pet minut pozneje je po podaji z desne strani avtogol dosegel še Di Mateo Lovrić.

Na 4:0 je bilo nato treba čakati le dve minuti, ko je v kazenskem prostoru preigraval Matko in še drugič zatresel mrežo.

Častni zadetek za goste je v 82. minuti prispeval rezervist Marko Prenkpalaj, ki je unovčil napako Žana Karničnika.

Josip Iličić je zadel še na tretji tekmi zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić je zadel še na tretji tekmi zapored. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor zadal Bravu Kostelu prvi spomladanski poraz

Mariborčani, ki so zelo spodbudno krenili v pomlad z visoko zmago nad Aluminijem (7:0) in z vodstvom po uri igre nad Muro (0:2), so tekmo proti Bravu Kostelu začeli še pod vtisom nedeljskih dogodkov na prekinjeni tekmi v Murski Soboti.

Na drugi strani so Ljubljančani v preteklih dneh v gosteh premagali Domžale (1:3) in doma remizirali proti Celju (0:0), zato je bilo v Ljudskem vrtu pričakovati zanimiv dvoboj.

Bravo je že v 7. minuti doživel kar hud udarec, saj je zaradi poškodbe iz igre moral prvi podajalec lige Matija Kavčič, v moštvu pa zaradi bolezni ni bilo tudi najboljšega strelca Mateja Poplatnika. Takoj zatem je Maks Barišić po podaji Svena Šoštariča Kariča zatresel mrežo gostov, vendar je bil za malenkost v prepovedanem položaju.

Vijoličasti, ki so imeli v prvem polčasu žogo več kot 70 odstotkov časa v svoji posesti, so v nadaljevanju vse bolj pritiskali in vodstvo dočakali v 27. minuti. Jan Repas je z desne strani zadel vratnico, do odbite žoge pa je prišel Josip Iličić in jo pospravil pod prečko.

A vodstvo ni trajalo dolgo. Jan Gorenc je namreč v 30. minuti izenačil po kotu z desne strani, ko je na drugi vratnici prišel do strela po podaljšani žogi Milana Tučića.

Do odmora sta imela pri gostiteljih lepi priložnosti še Hilal Soudani in Arnel Jakupović, nato pa se je mreža znova zatresla v 58. minuti, ko je Iličić na desni strani kazenskega prostora s peto podal nazaj do Pijusa Širvysa. Ta je poskusil s strelom, a žogo toliko zgrešil, da je ta končala na drugi vratnici pri Jakupoviću, ki je iz bližine dosegel svoj deseti gol sezone.

Do konca tekme bi lahko Mariborčani prek Soudanija še povišali prednost, toda ostalo je pri 2:1.

Jakupović zagotovil Mariboru zmago nad Bravom

Aljoša Matko je dosegel svoja sedmi in osmi zadetek v letošnji sezoni, prva dva po 7. oktobru, ko si je na tekmi proti Bravu zlomil stopalnico, zaradi česar je moral več mesecev počivati. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko je dosegel svoja sedmi in osmi zadetek v letošnji sezoni, prva dva po 7. oktobru, ko si je na tekmi proti Bravu zlomil stopalnico, zaradi česar je moral več mesecev počivati. Foto: www.alesfevzer.com

22. krog

CELJE – ROGAŠKA 4:1 (1:0)
812; Matko 30., 71., Diaby 64./ag, Lovrić 69./ag; Prenkpalaj 82.

Celje: Rozman, Milić, Zec, Vuklišević, Karničnik, Zabukovnik (74./Vrbanec), Kouter, Kvesić (23./ Svetlin), Prucev (78./Aarons), Matko (74./Mačak), Adetunji (78./Bajde).

Rogaška: Mulalić, Flis, Diaby, Vujčić, Kambič (78./Sim), Lovrić, Majcen (58./Kitek), Korošec (70./ Prenkpalaj), Kregar (70./Castro), Kurež (78./Pirtovšek), Mijić.

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


MARIBOR – BRAVO KOSTEL 2:1 (1:1)
2000; Iličić 27., Jakupović 58.; Gorenc 30.

Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Lorbek, Vrhovec, J. Repas, Soudani, Barišić (68./Božić), Iličić (90./Ž. Repas), Jakupović (77./Kolar).

Bravo Kostel: Orbanić, Španring, Jakšić, Gorenc, Kavčič (7./Hribar), Selan, Gidado (72./Puconja), Ivanšek (72./Gurlica), Pečar (61./Kerin), Stanković (72./Maksimović), Tučić.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


Preloženo:
KOPER – MURA


Odigrano v torek in sredo:
KALCER RADOMLJE – ALUMINIJ 1:2 (0:1)
350; Kukovec 90.; Matić 28., 78.

OLIMPIJA – DOMŽALE 1:0 (1:0)
750; Florucz 13.