Odbojkarji ACH Volleyja so v Hali Tivoli navdušili predvsem v prvem nizu, kjer so bili vse do 30. točke v igri za vodstvo z 1:0. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v Hali Tivoli navdušili predvsem v prvem nizu, kjer so bili vse do 30. točke v igri za vodstvo z 1:0. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so se odlično zoperstavili Trentinu v prvem nizu, v katerem so Italijani hitro prevzeli pobudo in povedli za pet točk. Nato pa je sledil velik preobrat: z delnim izidom 8:2 so gostitelji povedli z 19:17, nato pa so bili gledalci priča mrtvemu teku, ki se je končal šele pri 32. točki italijanskega prvaka. Varovanci Radovana Gačiča so imeli sicer tri zaključne žoge.

Po izgubljenem uvodnem nizu se ACH Volley ni več pobral, drugi niz je nasprotnik dobil s 25:16, v tretjem so Ljubljančani še držali stik do izida 7:7, potem pa so gostje, za katere je dobro tekmo odigral slovenski reprezentant Jan Kozamernik, pritisnili na plin, vrnitev v dvoboj ni bila več mogoča.

Prvi medsebojni obračun v letošnji Ligi prvakov so prav tako dobili odbojkarji Trentina. V domači BLM Group Areni so bili 23. novembra lani boljši s 3:1. Po petih krogih je ACH Volley brez osvojene točke prikovan na dno lestvice skupine B. Novo priložnost bo imel čez teden dni, ko bo gostoval pri Toursu.

Alen Šket v akciji proti Trentinu. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Šket v akciji proti Trentinu. Foto: www.alesfevzer.com

Zmanjkalo sreče v zaključku prvega niza
Gačičevi fantje, igrali so z novincem na mestu organizatorja igre, Srbom Ivanom Markovićem, so bili tekmecem še najbližje v prvem nizu, v katerem so imeli tudi tri zaključne žoge za zmago, nato pa izgubili po maratonskem boju s 30:32. Predtem so najprej že na začetku zaostali za pet točk, nato pa tekmece z odlično igro na mreži in predvsem dobro izdelanimi napadi ujeli ter celo vodili 19:17. Prvo zaključno žogo so imeli gostje, nato pa se je priložnost ponudila gostiteljem. A na žalost dobrih 2500 gledalcev v Hali Tivoli niso izkoristili niti ene od treh, kar je z blokom na koncu kaznoval odličen italijanski reprezentančni podajalec Riccardo Sbertoli. Ta je skozi vso tekmo odlično razigraval soigralce, ki so se spretno izogibali bloku, ljubljanska srednja blokerja sta bila povsem nemočna pri napadih italijanskih napadalcev.

Po krču v uvodu dvoboja se nam je v nadaljevanju uspelo sprostiti in zaigrati, kot znamo. To je prineslo enakovreden boj, na koncu smo že imeli nekaj zaključnih žog, ki pa jih žal nismo izkoristili. Sledil je manjši padec v igri, kar pa ekipa, kot je Trentino, zelo hitro izkoristi. Čestitam fantom za predstavo.

Radovan Gačič, trener ACH Volleyja

Trentino rušil z zanesljivim napadom
V drugem nizu je bil italijanski napad kar 81-odstoten, posledica italijanske premoči je bila le 16 osvojenih točk domačih. Začetek tretjega niza je znova dajal več upanja Slovencem, ki pa so tekmecem po izidu 7:7 dopustili serijo štirih zaporednih točk, od takrat pa se kljub borbenosti niso več nevarneje približali, še več, z novo serijo štirih prejetih so še dodatno zaostali.

Gjorgiev z 18 točkami najučinkovitejši
Najučinkovitejši igralec tekme je bil z 18 točkami ljubljanski korektor Nikola Gjorgiev, pri Italijanih, ki so igrali brez zvezdnika Alessandra Michieletta, jih je 15 dosegel reprezentant Daniele Lavia. Statistika kaže, da so bili gostje boljši v vseh elementih, najbolj pa v oči bode razmerje blokov, to je bilo kar 12:2 v korist favoritov.

Trentino s Kozamernikom v Tivoliju ni dovolil presenečenja ACH-ja

Liga prvakov, 5. krog

Skupina B:
ACH VOLLEY – TRENTINO
0:3 (-30, -16, -18)

ACH Volley: Marković 2, Kržič, Satler, Šket 11 (1 as, 1 blok), Najdič, Marovt 1, Šen, Koncilja 3, Kovačič, Gjorgiev 18 (1 blok), Sešek 1, Pokeršnik 10 (2 asa), Videčnik 4.

Trentino: Kozamernik 4 (1 as, 2 bloka), Michieletto, Sbertoli 5 (2 asa, 2 bloka), Cavuto, Pace, Berger, Rychlicky 14 (1 blok), Magalini 14 (2 bloka), Laurenzano, Brignach, Lavia 15 (1 as, 1 blok), Podraščanin 8 (3 bloke), Acquarone.

TOURS – RESOVIA RZESZOW
3:0 (22, 18, 25)

Vrstni red: Trentino 15, Tours 9, Rzeszow 6, ACH Volley brez točk.