Pri Calcitu Volleyju so tri igralke – Radišković, Pucelj in Hutinski (od 11 žog je uspešno zaključila devet napadov, kar pomeni 82-odstotno učinkovitost) – zbrale več kot 10 točk. Foto: Klemen Brumec
Pri Calcitu Volleyju so tri igralke – Radišković, Pucelj in Hutinski (od 11 žog je uspešno zaključila devet napadov, kar pomeni 82-odstotno učinkovitost) – zbrale več kot 10 točk. Foto: Klemen Brumec

Nizi so se končali na 15, 13 in 24. Najučinkovitejša je bila kapetanka Anđelka Radišković z 21 točkami. Pri Novi KBM Braniku so Iza Mlakar, Iza Ramić in Nika Milošić dosegle po sedem točk. Razmerje v asih je bilo 11:5. Bruno Najdič je pred precej polnimi tribunami prvič vodil Kamničanke proti svoji nekdanji ekipi. Pred tekmo je bil še nekoliko kritičen: "Za zdaj še nimamo tiste igre, ki bi si jo želel, morali bi igrati na višji ravni." Tokrat je imel več razlogov za zadovoljstvo, saj so gostiteljice večji del tekme narekovale ritem igre in če so bili v preteklosti kamniško-mariborski obračuni praviloma razburljivi, tokrat ni bilo tako.

Kamničanke stopnjujejo formo pred začetkom Lige prvakinj. Foto: Klemen Brumec
Kamničanke stopnjujejo formo pred začetkom Lige prvakinj. Foto: Klemen Brumec

Mariborčanke boljše, kot kaže izid
"Zagotovo je bila to naša najboljša igra v domačem prvenstvu, smo pa podobno ali še bolje igrali tudi na turnirjih pred začetkom sezone. Še enkrat bom rekel, da ima Branik daleč najboljšo ekipo v zadnjih štirih, petih letih, kar je pokazal v tretjem nizu. Prva dva niza smo imeli pod kontrolo, ves čas smo bili zbrani, v tretjem nizu pa je že takoj na začetku prišlo do padca zbranosti, kar so Mariborčanke in takoj pokazale svojo kakovost," je povedal Najdič.

Za konec tekme as Sare Hutinski
Gostiteljice so prevladovale v vseh elementih. Le v tretjem nizu so imele nekaj težav, ko so gostje z Izo Ramić na servisu nanizale kar šest zaporednih točk in povedle z 19:21, a je bil finiš niza znova v znamenju Kamničank. Na koncu je dvoboj z asom odločila Sara Hutinski (skupaj 14 točk).

Odlična igra kapetanke
V prvem nizu je Anđelka Radišković priborila prvo od 10 zaključnih žog in v naslednjem napadu s svojo šesto točko (toliko jih je v prvem nizu dosegla tudi Maša Pucelj) niz, ki je trajal le 20 minut, tudi zaključila. V drugem nizu je bila slika podobna, igralke Nove KBM-a so bile neprepričljive na sprejemu, njihovi udarni napadalki Izi Mlakar pa se ni uspelo razigrati. Organizatorka igre Sara Najdič je z varanjem na mreži poskrbela za vodstvo Kamničank z 18:12, Anđelka Radišković (imela je 60-odstotno učinkovitost v napadu) pa je niz odločila s svojo 17. točko.

Trening eno, tekma drugo
"Proti takšni ekipi kot jo ima Calcit, bi res morali imeti svoj dan, da bi se nam vse poklopilo. Vsa ta nihanja na sprejemu so proces, ki traja. Reprezentantke so se nam dokaj pozno pridružile. Dejansko smo padli na osnovni tehnični zadevi, žal nismo znali ponoviti tistega, kar delamo na treningu," je drugi poraz sezone komentiral trener Nove KBM Branik Tilen Kozamernik.

Že v sredo Kamničanke v gosteh čaka dvoboj z lanskoletnim finalistom državnega prvenstva, GEN-I Volleyjem. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Kamniške odbojkarice gladko odpravile Mariborčanke

1. A DOL (Ž), 4. krog:
CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK 3:0 (15, 13, 24)
350 gledalcev.

Calcit Volley: Rituper 2, Gorjup, Radišković 21 (4 asi, 2 bloka), Šen, Najdič 2 (1 blok), Hutinski 14 (3 asi, 2 bloka), Boisa 5 (1 as), Pucelj 16 (2 asa), Čižman 1, Banko.

Nova KBM Branik: Mlakar 7 (1 as), K. Milošič 5 (1 blok), Šalamun, Štampar, Ulrih, Lekše 6, Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić 7 (2 asa), N. Milošič 7 (1 as, 4 bloki), Potokar, Tišma 5 (1 as, 1 blok).


SIP ŠEMPETER - ANKARAN
3:0 (16, 17, 19)

ATK GROSUPLJE - FORMIS
2:3 (23, -24, -19, 18, -12)

LUKA KOPER - GEN-I VOLLEY
2:3 (-18, 19, 20, -22, -12)

Vrstni red: Calcit Volley 12, Gen-I Volley 10, SIP Šempeter 7, Nova KBM Branik 7, Formis 5, ATK Grosuplje 4, Luka Koper 1, Ankaran brez točk.


5. KROG, sreda:
GEN-I VOLLEY - CALCIT VOLLEY
NOVA KBM BRANIK - SIP ŠEMPETER
FORMIS - LUKA KOPER
ANKARAN - ATK GROSUPLJE