Slovenija je tekmo proti Hrvaški odigrala brezhibno. Foto: EPA
Slovenija je tekmo proti Hrvaški odigrala brezhibno. Foto: EPA
Sorodna novica Slovenski brzovlak proti Rimu: Hrvaško gladko ugnali s 3:0

"V tekmo smo vstopili zbrani, kot da bi šlo za tekmo četrtfinala. Videlo se je, kaj želimo, da hočemo osvojiti prvo mesto v skupini. Hrvatom nismo pustili dihati niti za trenutek in tekmo smo gladko pripeljali do konca. Na tem evropskem prvenstvu je bilo že nekaj presenečenj, če tekmecev ne postaviš pod pritisk, te lahko vsak premaga. A prvenstvo je še dolgo, zdaj se šele začenja zares, nas pa veseli, da smo vse bolj prepričljivi tudi v elementih, v katerih smo imeli prej nekaj težav," je za TV SLO povedal Gregor Ropret, ki je spet brezhibno organiziral slovensko igro in enakomerno delil žoge vsem soigralcem.

"Vse teče po načrtu, nas pa jutri čaka pomembna tekma z Bolgari, saj smo z njimi izgubili v Svetovni ligi. Rastemo iz tekme v tekmo," je bil zadovoljen bloker Jan Kozamernik.

Slovenci očitno nočejo popuščati na nobeni tekmi, saj prav vsaka prinaša ali odvzema točke na svetovni jakostni lestvici. Če Slovencem na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Tokiu med osmerico ne bi uspelo osvojiti enega izmed prvih dveh mest, ki bosta vodili na olimpijske igre v Pariz, si namreč prvo uvrstitev tja še vedno lahko zagotovijo z dobro uvrstitvijo na jakostni lestvici.

Zaključek tekme Slovenija - Hrvaška

Selektor Cretu zadovoljen
"Zbrani smo bili celo tekmo, od prve točke naprej. Kot selektor sem zadovoljen, da nismo bili zbrani le na trenutke, ampak vso tekmo. Imamo kvaliteto, če pa je fokus pravi, je to to. Sredi prvega niza sem fante opozoril, da naj ne mislijo le na napad, ampak tudi na obrambo in zaščito. Mislim, da so dobro opravili svoje delo," je poudaril selektor Gheorghe Cretu.

Presenetljiv poraz Francije
"Imamo še neporavnane račune, gremo po zmago," je pred torkovim dvobojem (ob 19.30, prenos na TV SLO 2) odločen Gregor Ropret, čeprav razplet tekme za Slovenijo ne bo igral nobene vloge. V vsakem primeru je prvo mesto v skupini B že zagotovljeno, to pa v osmini finala (8. septembra, tudi v Varni) prinaša četrtouvrščenega iz skupine D, v kateri je Romunija danes s 3:1 presenetila Francijo.

V osmini finala s Turčijo ali Izraelom
Zdaj je vsaj delno jasno, s kom se bo Slovenija merila v osmini finala. To bo zmagovalec tekme skupine D med Izraelom in Turčijo, ki bo na sporedu v torek.

Slovenski odbojkarji z gladko zmago nad Hrvati do prvega mesta

V vseh elementih nadigrali Hrvaško
Pomembno je, da se Slovenija danes ni izčrpala. Pravzaprav to ni bil niti dober trening, je v studiu TV Slovenija povedal gost Tonček Štern, korektor, ki na letošnjem EP-ju zaradi poškodbe ne more pomagati: "Mislim, da so šli fantje v tekmo s pravi pristopom in z visoko koncentracijo. Naredili so le eno napako v napadu in na sprejemu. V vseh elementih igre so nadigrali Hrvaško!"

Strokovni komentator Sebastijan Škorc prav tako ni mogel prehvaliti slovenske igre, čudil pa se je pristopu Hrvaške: "Tako se ne gre v tekmo. Po včerajšnji veliki zmagi so bili danes brez izstreljenega naboja, na igrišču je bila le Slovenija!"

Škorc analiziral tri akcije s tekme Slovenija - Hrvaška
Vrhunci tekme Slovenija – Hrvaška