Slovenke v Caorleju tekmujejo v skupini B s Francozinjami, Britankami, Poljakinjami in Ukrajinkami. Za uvod so premagale Veliko Britanijo s 3:0 (12, 5, 11), danes pa še Poljsko prav tako s 3:0 (21, 20, 19). Čakata jih še tekmi z Ukrajino (11. oktobra) in Francijo (12. oktobra). V skupini A so Hrvaška, Nemčija, Madžarska, Italija in Turčija.

Slovenijo na letošnjem EP-ju zastopajo Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Tija Vrhovnik, Klara Vrabič, Senta Jeler, Valentina Brik, Jana Ferjan, Barbara Kocmur, Mira Jakin in Vesna Pogačar.

Slovenske odbojkarice so na zadnjem evropskem prvenstvu v Turčiji, na katerem so sicer nastopile v oslabljeni zasedbi, osvojile četrto mesto, četrte pa so bile tudi na lanskem svetovnem prvenstvu. Slovenke so zadnjo medaljo osvojile leta 2015 na domačem prvenstvu v Podčetrtku, pred tem pa so bile trikrat bronaste in dvakrat srebrne. Naslova evropskih prvakinj so se veselile leta 1999.

"Smo v dobri formi, a se zavedamo, da so treningi ena, tekme pa lahko čisto druga zgodba. Vendar menim, da lahko s sedanjo zasedbo izzovemo vsako ekipo v Evropi. Na zadnjem evropskem in svetovnem prvenstvu smo le za las zgrešile medaljo in naredile bomo vse, da tokrat ne bo tako," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije pred začetkom tekmovanja dejala kapetanka Lena Gabršček.

Moška izbrana vrsta šele drugič v zadnjem obdobju nastopa med najmočnejšo konkurenco. Slovenci na EP-ju tokrat nastopajo v skupini A z Bosno in Hercegovino, Hrvaško, Italijo, Litvo in Poljsko, v skupini B so Nemčija, Madžarska, Latvija, Srbija, Turčija in Ukrajina.

Slovensko moško ekipo sestavljajo Matjaž Majdič, Marko Pokleka, Matic Keržan, Jaša Bartelj, Sašo Korun, Jordan Jakin in Jan Fonda.

Slovenci so EP začeli s porazom proti Hrvaški z 0:3 (-11, -21, -12), danes pa so odigrali dve tekmi. V dopoldanski so bili Poljaki boljši s 3:1 (-23, 14, 22, 12), v večerni pa se se Slovenci pomerili še z Bosno in Hercegovino in izgubili z 0:3 (-13, -10, -13).

Z Italijo jih tekma čaka 11. oktobra, z Litvo pa 12. oktobra.