Melissa Teresa Vargas je ponesla Turkinje do zlate medalje. Foto: EPA
Melissa Teresa Vargas je ponesla Turkinje do zlate medalje. Foto: EPA

Turkinje so v odlični formi, letos so namreč dobile Ligo narodov, na evropskem prvenstvu pa so dobile vseh devet tekem.

Prvi niz je bil izenačen, ekipi sta se ves čas menjali v vodstvu, Turkinje so imele pri 25:24 prvo točko za osvojeni niz, a nato niso več osvojile točke.

Srbija se je rešila s sedmimi točkami
V drugem nizu so Turkinje povedle s 7:5 in prednosti niso več izpustile, na koncu so niz dobile na 21. Na krilih osvojenega niza so odlično začele tudi tretjega, saj so povedle z 11:6, visoko vodile še 15:9 ter 19:15, a nato so se Srbkinje prebudile, osvojile kar sedem zaporednih točk, s čimer so spravile niz pod streho s 25:22.

Vargas dosegla zadnjo točko
Turkinje so prevladovale tudi v četrtem nizu, spet so vodile večji del, tokrat si niso dovolile črnega niza in so niz spravile pod streho na 22. Zadnji niz je bil izenačen do 11:11, nato so igralke v redečem stopile na plin, povsem zadnjo točko pa je dosegla Kubanka Melissa Teresa Vargas. Pri Srbiji pa je izstopala Tijana Bošković (37 točk).

Srbija je od leta 2011 vedno igrala vsaj v polfinalu, to je njihov četrti zaporedni finale, a ostajajo pri treh zlatih medaljah. Turkinje so osvojile šesto medaljo na EP-jih in to prvo zlato.

V boju za tretje mesto je Nizozemska brez težav odpravila Italijo s 3:0.

Turkinje prvič na evropskem prestolu

EP v odbojki (Ž)

Finale:
SRBIJA − TURČIJA
2:3 (25, -21, 22, -22, -13)

Za 3. mesto:
NIZOZEMSKA − ITALIJA
3:0 (23, 26, 20)