Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V slovenski reprezentanci, ki je redni del Lige narodov z osmimi zmagami in štirimi porazi končala na sedmem mestu, poudarjajo, da za zdaj razmišljajo le o Japoncih, želje pa so seveda precej višje.

Po vrnitvi s Filipinov, kjer so dosegli dve zmagi (Nizozemska, Kitajska) in doživela dva poraza (Poljska, Italija), so imeli nekaj dni prosto, v prestolnici pa se bodo pripravljali do nedelje.

"Priti med osem na svetu je vrhunski rezultat. To smo odlično izpeljali, 12 tekem smo igrali eni in isti igralci. Tudi to je zelo velik dosežek. Sem vesel, je pa vedno kaj, kar se da izboljšati. Naredili bomo vse, da bomo še boljši in se uvrstili v polfinale," je dejal kapetan Tine Urnaut.

"Smo zelo motivirani, a tudi Japonci so v vrhunski formi, ligo so odigrali fenomenalno in zasedli drugo mesto. Imajo kakovostne zamenjave. Treba bo igrati zelo blizu popolnosti, da jih bomo premagali. Premagovali so tudi ekipe, ki so po rangu pred njimi. V tem trenutku so ekipa, ki ji vse teče, mi pa bomo morali to ustaviti. Razlike so majhne," je še dodal kapetan.

Kovačič: Treba bo pritisniti s servisom

Svoja pričakovanja je razkril tudi Jani Kovačič: "Komaj čakam, da pokažemo, da sodimo v svetovni vrh. Selektor Cretu nas je znal povezati, z ekipno in borbeno igro se da doseči marsikaj. V preteklosti smo že pokazali, da znamo biti najboljši na odločilnih tekmah, zato se ne bojim."

"Japonci so nas lani premagali. Igrajo zelo hitro, imajo zelo dobrega sprejemalca, tako da bo treba pritisniti s servisom. S tem bomo že opravili veliko dela, pomemben pa bo tudi naš sprejem. Mislim, da imamo kot najvišji cilj v Gdansku prvo mesto, moramo pa iti vsako točko posebej. Bodo tudi težki trenutki, a letos smo z vsako tekmo psihično rasli. Pokazali smo, da lahko zelo dobro igramo, ko nam je težko," je še povedal.

Mladi Rok Možič je imel v zadnjem obdobju težave s poškodbo pete. Ta še ni povsem zdrava, a bo poskušal pomagati po najboljših močeh. "Nisem še na stotih odstotkih. Čutil sem bolečine, zato z glavo nisem bil povsem pri stvari, ker sem se podzavestno pazil. Imam prilagojen program, poskusil se bom čim bolj spočiti, v četrtek pa bom poskušal biti stoodstoten, ko bo najpomembneje," je opisal Mariborčan.

Zaključni turnir, Gdansk, četrtfinale

Četrtek, 20. julija, ob 17.00:
SLOVENIJA - JAPONSKA

Ob 20.00:
POLJSKA - BRAZILIJA

Sreda, 19. julija:
ZDA - FRANCIJA

ITALIJA - ARGENTINA

Polfinale bo v soboto, 22. julija, finale pa dan pozneje.