Primož Kozmus je poskrbel za pravo veselico v Presladolu. Foto: Reuters
Primož Kozmus je poskrbel za pravo veselico v Presladolu. Foto: Reuters
Presladol pri Brestanici na nogah

Kaj dneva, 28-letni "Korl" je postal slovenski junak leta! Zlate olimpijske medalje v atletiki, kraljici športov, naša država pač do zdaj še ni imela. Kaj vse je moral storiti, da je stopil na tron, je v trenutkih veselja lepo razložila njegova sestra Simona, zaradi katere je pred 13 leti tudi sam poprijel za kladivo: "Nihče, ki ga ne pozna ali se ni s tem nikoli ukvarjal, ne more vedeti, koliko odrekanja je potrebnega, da uspeš. Leta in leta. Težko si je predstavljati, koliko vlaga v ta šport. 24 ur, vsak dan!"




Medaljo so pričakovali
Ob harmoniki in gorah domačega peciva (spekli so mu tudi pogačo s kolajno) se je v Presladolu popoldne zabavala kar velika množica ljudi, med katero je bilo staro in mlado. "Z dušo in srcem" so navijali za Primoža, marsikdo pa po njegovi zmagi ni mogel zadržati solz sreče.

"Celo noč sem sanjal, da bo vrgel 82 metrov in dobil zlato medaljo. Nisem se zmotil," je bil vzhičen eden od navzočih. Tudi večina drugih je pričakovala odličje, da bo kar zlato, pa je bržkone vseeno verjel le manjši del. Končno je tudi v Posavje, ki ga je v zadnjih mesecih doletelo kar nekaj nesreč - kot zadnje je tod v noči na soboto pustošilo hudo neurje - posijal velik sončni žarek.

Nedvomno bodo Kozmusu v naslednjih dneh prijatelji pripravili tudi bučen sprejem na Brniku, v Ljubljani in v Brežicah, kjer zdaj živi. Tam se jim lahko pridružite tudi vi.

M. R.

Presladol pri Brestanici na nogah