Darko Jorgić ni osvojil niza proti evropskemu prvaku. Foto: NZTS
Darko Jorgić ni osvojil niza proti evropskemu prvaku. Foto: NZTS

Jorgić je proti izgubil petič v zadnjih šestih dvobojih z Nemcem. Med drugim tudi lani v finalu evropskega prvenstva v Münchnu. Hrastničan ga je premagal le konec februarja v finalu evropskega TOP 16 v Montreuxu.

V Frankfurtu so ssi trije nizi potekali podobno. Nemec si je že v začetku niza priigral prednost, ki jo je Jorgić lovil, v končnicah pa je bil spet boljši Dang. Tako je v prvem nizu povedel s 4:1, na četrti točki je Jorgić izid izenačil, pred vstopom v končnico pa je Dang pobegnil za tri točke (9:6), ki jih je ohranil do konca niza. Po 1:1 v drugem nizu je Nemec dosegel sedem zaporednih točk in ko je že kazalo na njegovo gladko zmago, mu je Hrastničan vrnil z enako mero, toda po izenačenju na 8:8, ni več dosegel točke.

Danga čaka Francoz Felix Lebrun
Tudi v tretjem nizu je Dang hitro prišel do visoke prednosti (6:1), vodil pa je tudi z 10:5. Kljub visokemu zaostanku se Jorgić ni predal, dosegel je tri zaporedne točke, toda četrto zaključno žogico je Nemec le izkoristil in se bo v drugem krogu v sredo pomeril s Felixom Lebrunom, ki je v francoskem obračunu s 3:2 premagal Simona Gauzyja.

Šju Dang znova ugnal Jorgića