Konec prihodnjega tedna bo Darko Jorgić v Montreuxu branil prvo mesto z zadnjih dveh evropskih turnirjev top 16. Foto: worldtabletennis.com
Konec prihodnjega tedna bo Darko Jorgić v Montreuxu branil prvo mesto z zadnjih dveh evropskih turnirjev top 16. Foto: worldtabletennis.com

Jorgić, ta čas 14. na svetovni lestvici, je dobro začel dvoboj z desetim igralcem sveta, ki je decembra v Novi Gorici postal tudi mladinski svetovni prvak. V prvem nizu je tekmecu prepustil le tri točke, vendar nadaljevanje za Hrastničana ni bilo več tako uspešno.

Mladi Kitajec je vse bolj prevzemal vajeti igre v svoje roke, Jorgić je imel težave z vračanjem njegovih servisov in v drugem nizu je bil po izenačenju na tretji točki ves čas v prednosti. Vodil je tudi že z 10:5, Jorgić je sicer ubranil štiri zaključne žogice, ne pa tudi pete. V tretjem nizu sta bila tekmeca zadnjič skupaj na peti točki, s tremi zaporednimi je Lin Šidong pobegnil na 8:5 in niz mirno pripeljal do konca, v četrtem pa je bilo zadnje izenačenje spet pri 3:3.

"V prvem nizu Lin Šidong ni našel rešitve na moj servis, igral je bolj pasivno, kar sem izkoristil, toda v drugem nizu je dvignil raven svoje igre. Postal je tudi bolj agresiven, spreminjal je svoj servis, kratek, dolg, tako da nisem mogel kakovostno odpreti svoje igre. Preprosto, on je bil tisti, ki je narekoval tempo. Ne preostane mi drugega, kot da pozabim ta obračun in se čim bolje pripravim na evropski top 16, ki bo zame zelo pomemben turnir," je dejal Jorgić, ki je v drugem krogu predtem premagal Japonca Jukija Uda.