Kapetan Slovenije je trikratni dobitnik olimpijske medalje Vasilij Žbogar. Foto: BoBo
Kapetan Slovenije je trikratni dobitnik olimpijske medalje Vasilij Žbogar. Foto: BoBo

Slovenci so v tretjem plovu vodili od štarta do cilja, prvič zmagali in osvojili štiri točke. Zdaj jih imajo osem, tri manj od vodilnih Portugalcev, ki so bili po dveh zmagah tokrat drugi. Za Krpani so zaostali za 13 sekund.

"Izjemen sem vesel zmage. Prejšnja dneva smo se borili, danes smo res super jadrali. Uživali smo, kar sem fantom tudi zabičal pred regato, ko sem jim dejal tudi, da moramo delati stvari preprosto in da moramo dobro startati. Res smo se imeli dobro na barki danes, ko smo opravili zastavljene načrte. Tudi Karlo Hmeljak se je kot krmar zelo izkazal," je v prvi izjavi na čolnu organizatorjev povedal slovenski kapetan Vasilij Žbogar, ki je bil znova v vlogi taktika.

Jadranje - Zlati pokal: osmina finala, posnetek z Gran Canarie

Kot dan prej so se jim proti ciljni črti vse bolj približevali Portugalci. "Kot včeraj, ko smo zaradi majhne napake izgubili zmago zgolj za sekundo. Spet je bil manj vetra proti koncu. Imel sem ponovno pred očmi sliko iz prejšnjega dneva. A sem ponovno dejal posadki, da naj dela stvari preprosto. In uspelo nam je. Veseli smo, kje smo šibki, ker imamo tri nove člane na jadrnici. V manevrih se ne moremo kosati s Portugalci, ki so zelo uigrani. Jadrali smo preprosto in to nam je prineslo zmago," je dodal Žbogar.

Tretje mesto so z velikim zaostankom zasedli Švedi, ki imajo šest točk. Francija je bila diskvalificirana in je ostala brez točke. Skupno jih ima štiri.

V ekipi Krpanov nastopajo kapetan Vasilij Žbogar, Branko Brčin, Karlo Hmeljak, Miha Truden, Mitja Beltram, Sebastian Prinčič, Vid Jeranko, Liam Orel in Matej Planinšič.

Odločilni plov bo v petek ob 14.25 s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Sorodna novica Krpani v drugi regati 1/8-finala za sekundo zgrešili zmago