Žbogar je vajen odličnih izidov. Foto: BoBo
Žbogar je vajen odličnih izidov. Foto: BoBo

Najboljši dve ekipi se bosta prebili v četrtfinalno skupino, kjer na nasprotnike že čakata posadki Italije in Španije.

Odločilna je bila petkova zmaga in štiri točke, s katerimi so se Krpani prebili na drugo mesto v skupini. Z dobrim startom so narekovali ritem in na morskem poligonu vseh 45 minut pridobivali prednost ter tekmece držali na varni razdalji sto in več metrov. Nedeljska regata je zaradi šibkega vetra odpadla.

Ekipa je delovala složno
"To je neverjeten rezultat. Z dobrim jadranjem in kančkom sreče nam je uspelo. Prepričan sem, da bi bil razplet enak in bi napredovali v naslednji krog, tudi če bi danes tekmovali. Izjemno sem ponosen na ekipo, ker je nastopila složno. Želja slehernega člana je bila, da napredujemo in se dokažemo kot posadka, enakovredna najboljšim. Danes bomo slavili, jutri pa že začnemo priprave na nove regate, ki bodo brez dvoma zelo zahtevne," se je uvrstitve v osmino finala veselil kapetan posadke Vasilij Žbogar.

Hrvaška izpadla
Poleg Slovenije so si napredovanje v naslednji krog zlatega pokala SSL zagotovili še Čile, Malezija, Madžarska, Tahiti, Portugalska, Južna Afrika in Litva, iz igre pa je presenetljivo izpadla Hrvaška, ki je do odločilnega plova vodila v skupini.

Ob Špancih in Italijanih so v četrtfinale uvrščeni tudi že Britanci, Danci, Nemci, Nizozemci, Avstralci in Novozelandci.