Sara Tokić. Foto: www.alesfevzer.com
Sara Tokić. Foto: www.alesfevzer.com

Že z uvrstitvijo v finale sta Tokić, sicer nečakinja dolgo najboljšega namiznoteniškega igralca v Sloveniji Bojana Tokića, in Mitrofan presegli vsa pričakovanja, saj sta šele v Skopju prvič zaigrali skupaj.

Toda že v prvem krogu sta se hitro ujeli, s 3:0 premagali Švedinji Nomin Baasan in Agnes Svensson, v osmini finala pa s 3:0 tudi Portugalki Ines Matos in Matilde Pinto.

Veliko bolj izenačen je bil njun četrtfinalni obračun proti Avstrijki Anastasii Sterner in Ukrajinki Veroniki Matjunini, ki sta ju premagali s 3:2. Dobro formo sta ohranili tudi na sobotnem polfinalnem obračunu, v katerem sta bili s 3:1 boljši od Francozinj Leane Hochart in Elise Pujol.

Dobro sta se ujeli
"S prvenstvom sem zelo zadovoljna. Z Luciano Mitrofan sem se zelo dobro ujela tako v ringu kot tudi zunaj njega, saj sva postali pravi prijateljici. Najtežji je bil dvoboj v četrtfinalu, ko sva proti Avstrijki in Ukrajinki že vodili z 2:1 v nizih in 10:6 v četrtem, pa sva žal ta niz izgubili, vendar sva v petem vseeno zmagali z 11:9. Odlično igro sva prikazali v polfinalu proti Francozinjama, čeprav je bila Luciana poškodovana, v finalu pa se nama žal ni izšlo. Vseeno sem zelo vesela, da sem dobila svojo prvo kolajno na EP-ju, resda srebrno, upam pa, da jih bo še več, in to zlatih," je svoje nastope v ženskih dvojicah ocenila odlična Novogoričanka, ki je spregovorila tudi o posamičnem delu tekmovanja.

"V posamičnem delu se mi ni izšlo po željah, vendar sem zadovoljna s pristopom in z igro. Prišla sem iz skupine v prvem delu tekmovanja, v drugem pa sem bila v svoji skupini resda zadnja, vendar sem Eleni Zaharii, ki se je uvrstila v finale, vzela dva niza in na ta dosežek sem ponosna. Upam, da jo bom naslednjič premagala," je dejala Tokić.