Foto: Jure Lenarčič
Foto: Jure Lenarčič

Zmage se je presenetljivo veselil Francoz Titouan Castryck, drugo mesta pa sta si razdelila Čeh Vit Prindiš in Britanec Jonny Dickson (+2,58). To so bili tudi edini kajakaši, ki so finale odveslali brez dotika. V polfinalu je nastopil še Peter Kauzer, ki je izpustil ena vrata in osvojil 23. mesto.

"Na tem svetovnem pokalu so nekoliko drugačna pravila, saj je tudi generalka za olimpijske igre, zato je bilo v polfinalu samo 24 kajakašev. Danes je šlo v finale 12 tekmovalcev, tako da je bilo malo več rezerve, saj sta bila v finalu dva tekmovalca več. Polfinala sem se lotil rezervirano, potem mi tudi ni steklo, zato sem bil zelo na robu in mislil, da morda ne bo dovolj. Imel sem malo sreče ... Letos nimam pravih občutkov, nisem imel dovolj tekem, dovolj divje vode, da bi bil pravi, To je moj prvi finale letos. Primanjkuje mi malo hitrosti in verjetno samozavesti, bomo videli, kako bo naslednje leto. S finalom sem zadovoljen, vedno pa so želje po boljšem rezultatu," je po tekmi povedal Srabotnik.

Žensko dirko je dobila Avstralka Jessica Fox, ki je bila edina, ki je progo preveslala brez dotika. Drugo mesto je osvojila Čehinja Gabriela Satkova (+4,04), tretje pa Britanka Mallory Franklin (+5,93). Alja Kozorog je v polfinalu osvojila 19. mesto, Lea Novak pa 23.

Za slovenski uspeh na tem prizorišču je v petek poskrbel Luka Božič, ki si je zagotovil skupno zmago v seštevku kanuistov.

Sezona se bo končala v nedeljo, ko bodo tekmovali še v kajakaškem krosu.

Srabotnik v Parizu končal na 10. mestu