Foto: EPA
Foto: EPA

Na tekmovanju se bodo pomerile reprezentance Belgije, Danske, Italije, Švice in Slovenije, ki si bodo skušale zagotoviti vstopnico za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 7. in 15. decembrom v Malmöju na Švedskem. Tja vodijo prva tri mesta, želja slovenske izbrane vrste je zasesti eno izmed njih.

V torek bo ob 20. uri v Sokolskem domu Škofja Loka potekalo slavnostno odprtje dogodka s predstavitvijo ekip in glasbenim programom.

V sredo se bodo Slovenci pomerili z Danci, ki so znani po svoji hitrosti in taktični prefinjenosti. V četrtek sledi obračun z Italijo, ki ima v svojih vrstah nekaj igralcev z izvrstnim tehničnim znanjem, v soboto pa še tekma z obrambno naravnano Belgijo. Slovenija je obe ekipi v zadnjih letih redno premagovala.

Vrhunec turnirja bo v nedeljo s tekmo proti Švici, ki je eno izmed najboljših moštev na svetu, na zadnjem svetovnem prvenstvu je zasedla 4. mesto in velja za favorita turnirja.

Razpored tekem

Sreda, 31. januar:
17.00 Švica – Italija
20.00 Danska – Slovenija

Četrtek, 1. februar:
17.00 Belgija – Švica
20.00 Italija – Slovenija

Petek, 2. februar:
17.00 Italija – Belgija
20.00 Švica – Danska

Sobota, 3. februar:
15.00 Danska – Italija
18:00 Slovenija – Belgija

Nedelja, 4. februar:
11.00 Belgija – Danska
14.00: Slovenija – Švica

Floorball je hitro rastoča in dinamična ekipna športna igra, ki združuje elemente hokeja na ledu, hokeja na travi in drugih športov. Igra običajno poteka v dvorani, na igrišču v velikosti rokometnega, ki je obdano s premično ogrado. Naenkrat je na igrišču pet igralcev iste ekipe, ki se pogosto leteče menjavajo, in vratar.