Tjaša Vrtačič. Foto: World Triathlon
Tjaša Vrtačič. Foto: World Triathlon

Zmagala je Nemka Nina Eim (59:26) pred rojakinjo Marlene Gomez-Göggel (59:31) in Švicarko Cathio Schär (59:35). Tjaša Vrtačič je za 750 metrov plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka potrebovala eno uro in 45 sekund.

"Uvrstitev med top 20 pomeni še eno stopničko v moji karieri. Glede na startno listo sem upala na uvrstitev med 30 in z doseženim 19. mestom sem lahko zadovoljna. Na plavanju je bilo kar precej prerivanja, a mi je uspelo na kolesarski del priti v dobri skupini. Tehnično in zahtevno progo z več kot 300 metri višinske razlike sem uspela odpeljati z najboljšimi in sem šla po najhitrejši drugi menjavi kot tretja na tek, kjer sem kar nekaj mest izgubila, kar pa sem glede na tekaške čase najboljših tekmovalk tudi pričakovala."

23-letna Kamničanka se je na letošnjo sezono pripravljala v Španiji (v mednarodni skupini v Gironi v Španiji pri belgijskem trenerju), kar se ji je v vseh pogledih obrestovalo: "Eden od ciljev sezone je bil tudi ta, da zberem dovolj točk, da bi lahko startala v svetovnem pokalu. Motivacije mi po zadnjih rezultatih ne manjka, saj vidim, kako zelo sem v tej sezoni napredovala. Do konca sezone me čakata še dva nastopa na evropskih pokalih v Turčiji."

Tekmovati na tej vrhunski ravni seveda ni enostavno, sploh finančno: "V novi sezoni bi bila zelo vesela, če bi lahko dobila kakšnega pokrovitelja. Treningi, priprave in tekme na tem nivoju zahtevajo precej finančnih sredstev in podpore. Na evropskih igrah sem recimo le za eno samo mesto zgrešila uvrstitev, ki bi pomenila mednarodno kategorizacijo in s tem možnost zaposlitve v Slovenski vojski."

Tudi uradno končana sezona pokala Alpe Adria
15. pokal Alpe Adria (AATC) se je v soboto v Komendi tudi uradno končal s slovesno razglasitvijo najuspešnejših triatloncev, ki so od začetka junija (Rab) do zadnje tekma septembra na Bledu zbirali točke na osmih tekmovanjih v štirih državah. Ker so vsa tekmovanja v neposredni bližini Slovenije, je ideja vodstva AATC-ja, da vzpostavi sodelovanje s Triatlonsko zvezo Slovenije, kjer se pojavlja manjko tekmovanj, padla na plodna tla. Tekmovalci so tako v obojestransko zadovoljstvo nabirali točke za oba pokala (AATC in TZS). V absolutni konkurenci sta bila najboljša Luka Kosovel (Ajdovščina) in Tanja Kompan (Trisport Lelosi).