Foto: Organizator
Foto: Organizator

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Na poti bo letos že petič potekal pohod od Glavnega trga v Kamniku do Parka Martina Krpana v Domžalah. Na 14-kilometrski trasi se bodo pohodniki lahko ustavili na petnajstih postojankah, na katerih bodo dobili žige. Tisti, ki bodo prehodili celotno traso in zbrali vse žige, bodo nagrajeni s simboličnimi darili.

Pot je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti. Vse aktualne informacije pred pohodom lahko udeleženci dobijo na spletni strani https://www.pohodobreki.si/ ali FB profilu @pohod ob reki. Dogodek bo potekal v skladu s PCT-pogoji javnih prireditev na prostem.

Tradicionalno se bosta na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom srečali kamniška in domžalska občinska delegacija, ki bosta na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

"Vsa leta se je Pohoda ob reki, ki povezuje, udeležilo veliko pohodnikov, ki so ta dogodek vzeli za svojega. Vsako leto smo širili pozitivno sporočilo o pomembnosti povezovanja. Upamo, da nas bodo zvesti pohodniki obiskali tudi letos, uživali na pohodu in spet razširili pozitivno sporočilo – narava nas povezuje," o prihajajočem Pohodu ob reki, ki povezuje, pravi vodja projekta Primož Vidmar.