Novomeščani so dobro začeli tekmo in povedli s 5:3, vendar nato padli v črne minute. Grki so naredili delni izid 6:1 in dobili lepo prednost sredi polčasa (10:6). Podobno prednost so držali tudi v nadaljevanju, v katerem so sicer igralci Krke prišli tudi na dva gola zaostanka, na glavni odmor pa šli z -3.

V uvodu drugega polčasa slovenskemu predstavniku še naprej ni uspelo priti do priključka, še več, Grki so v 45. minuti prvič povedli za pet golov (21:16), minuto pozneje pa že za šest. To pa je že nazorno pokazalo, da bodo morali Novomeščani na povratni tekmi loviti kar zajeten zaostanek.

Pri gostiteljih je bil z osmimi goli najboljši Savas Savas, pri gostih pa je Marko Majstorović dosegel devet, Veljko Stanojević pa sedem golov.

* Dvorana Iliupolis, gledalcev 550, sodnika: Xhema in Jahja (oba Kosovo).
* Olympiacos: Kotanidis, Tziras 1, Karampurniotis, Papavasilis 1, Vida 2, Tzimpulas 2, Papantonopulos, Kandilas, Slišković 5, Cigaridas 1, Pasias 4, Montoro Cabello 3, Slavuljica, Kavčič 2, Mihalidis 2, Savas 8 (1).
* Krka: Rauh, Bradeško, Avsec, Majstorović 9 (5), Muhič 2, L. Rašo, Vukić 3, Stanojević 7, D. Rašo 1, Zajc, Nikolič 1, Lavrič, Kukman 1, Matko, Blaževič, Horvat 2.
* Sedemmetrovke: Olympiacos 3 (1), Krka 6 (5).
* Izključitve: Olympiacos 12, Krka 12 minut.
* Rdeči karton: /.