Velenjčani imajo po dveh tekmah dve točki. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani imajo po dveh tekmah dve točki. Foto: www.alesfevzer.com

V prvi polovici je bila tekma povsem odprta. Večji del so bili v vodstvu domači rokometaši, ki so odšli na odmor z golom prednosti. Na začetku drugega polčasa so po delnem izidu 3:0 Švedi pobegnili na 21:17.

Velenjčani so se v nadaljevanju pogumno spustili v lov za švedskimi podprvaki in jim v 54. minuti po golu Petra Šiška povsem zadihali za ovratnik (33:32). Minuto pozneje so po zadetku Urbana Pippa znižali na 34:33.

Prelomni trenutki dvoboja so bili razburljivi, rokometaši iz Šaleške doline pa kljub enakovredni predstavi niso uprizorili preobrata. Gostitelji so jim po golu Gustafa Wedberga v 57. minuti znova ušli za dva gola. Po obojestransko živčni predstavi – v zadnjih treh minutah se igralci Sävehofa in Gorenja sploh niso vpisali med strelce – pa sta točki ostali v Skandinaviji.

V velenjski ekipi sta bila najučinkovitejša Šiško in Enej Slatinek Jovičič. Prvi je dosegel osem, drugi pa sedem golov. Izkazala sta se tudi Pipp in Tilen Sokolič s po šestimi zadetki.

IZJAVI PO TEKMI

Peter Šiško: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma proti ekipi Sävehofa, ki igra zelo organizirano in je trenutno tudi vodilna ekipa na Švedskem. Na tekmo smo se pripravljali tako kot na vsako, dali smo vse od sebe, a žal ostali prekratki za kaj več. Verjamem, da bomo v Velenju pokazali drugačen pristop."

Zoran Jovičić, trener: "Za nami je zelo izenačena tekma. Pred tekmo je bila ekipa Sävehofa favorit, saj je na tekmi prvega kroga Lige Evropa v gosteh slavila proti španski ekipi za osem zadetkov. Mi smo odigrali dobro tekmo, imeli smo nekaj priložnosti za izenačenje in tudi za zmago, žal se nam na koncu ni izšlo. Čestitam svojim fantom za prikazano. Odigrali smo dobro tekmo, glede na to, da nam manjkata Drobež in Verdinek, menim, da smo slovenski rokomet dobro predstavili Evropi."

EVROPSKA LIGA (M)

SKUPINA C, 2. krog

SÄVEHOF – GORENJE 36:34 (18:17)
Wedberg 8, Spante 6; Šiško 8, Slatinek Jovičić 7, Pipp in Sokolič po 6, Predović 4, Haseljić 2, Velić 1 gol.

Sävehof 4, Gorenje in Winterthur po 2, Cuenca brez točk.

Gorenje na Švedskem izgubilo po tesni končnici