Krim je upravičil vlogo favorita. Foto: www.alesfevzer.com
Krim je upravičil vlogo favorita. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so v Vipavski dolini upravičile vlogo papirnatih favoritinj. Črnogorski strokovnjak na klopi ljubljanske ekipe Dragan Adžić je spočil nekatere nosilke igre in priložnost za dokazovanje ponudil svojim manj obremenjenim varovankam v sezoni. Te so rutinsko opravile svoje delo v dvorani Police in brez stresnih trenutkov strle odpor tekmic z Obale.

V ljubljanski ekipi je bila na finalnem dvoboju najbolj učinkovita Betchaidelle Ngombele. Zunanja igralka iz Konga je dosegla ducat golov, v izolski zasedbi pa se je izkazala Laura Cerovak z 11 zadetki.

Rokometašice Mlinotesta iz Ajdovščine so osvojile tretje mesto, potem ko so premagale Zvezdo iz Logatca s 40:16 (22:6).

Krim je v sobotnem polfinalu premagal Mlinotest s 30:20, medtem ko je bila Izola na prvi polfinalni tekmi boljša od Zvezde iz Logatca z 29:25.

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Jurič, Stanko, Abina 5, Žabjek, Dmitrijeva, Klemenčič 2, Ljepoja, Varagić, Ngombele 12 (6), Lazović, Kovarova 5, Rosiak 2, Marković 3, Svetik 1.

Trgo ABC Izola: Vuk, Stojičić, Kantar Božič, Gržentić, Vujmilović 4, Nadarević, Močibob, Berzelak 1, Marinšek, Treven 1, Benigar, Mateković, Bažec, Cerovak 11 (5), Arnautović 1, Dodič.

Krimovkam pokalna lovorika