Krimovke so se v Ligo prvakinj uvrstile prek kvalifikacij, zdaj pa so se v drugi del uvrstile kot prvouvrščena ekipa. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so se v Ligo prvakinj uvrstile prek kvalifikacij, zdaj pa so se v drugi del uvrstile kot prvouvrščena ekipa. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Bregar
Trener Krima Uroš Bregar je opravil izjemno delo. Foto: BoBo
Bregar: Tiha želja je četrtfinale
Krimovke prvi del končale na prvem mestu v skupini

Krimovke so s četrto zmago v šestih krogih osvojile prvo mesto v skupini D.

Varovanke Uroša Bregarja so sproščene začele obračun na Norveškem. Povedle so s 4:1, nato pa predvsem po zaslugi razpoložene Elisabeth Omoregie držale vodstvo. Larvik je z mini preobratom prišel do izida 10:9, a je končnica prvega polčasa spet pripadla gostjam, ki so na odmor odšle s prednostjo 17:14.

Najvišja prednost 25:18
Krimovke so v nadaljevanju še dodale nekaj plina in v 38. minuti po golu Alje Koren povedle s 25:18. V 45. minuti je zaradi tretje izključitve rdeči karton dobila Omoregiejeva. Domače so se v 50. minuti približale na zadetek zaostanka, nato pa je vratarka Miša Marinček ubranila "zicer", malo kasneje pa zabila še gol iz svojega kazenskega prostora za 30:27. Ko je Mirjeta Bajramoska v 53. minuti zadela za 32:28, je bil odpor Larvika zlomljen. Omoregiejeva je bila s sedmimi goli prva strelka Krima, Korenova jih je dodala šest.

V drugem delu z Bukarešto, Györom in Midtjyllandom
Drugi del Lige prvakinj se bo začel konec januarja. Krimovke se bodo križale s skupino C, kar pomeni, da bodo njihove nasprotnice evropske prvakinje iz Bukarešte, podprvak Györ in Midtjylland.


Uroš Bregar, trener Krima: "Dosegli smo odličen rezultat. V igri smo sicer pokazali nekaj slabosti. V drugem polčasu smo že imeli šest golov prednosti, a so se tekmice uspele približati. Pravočasno smo se zbrali in tekmo zaključili v svojo korist. Izjemno sem vesel, da smo se uspeli do prve zmage prebiti tudi na gostovanjih Lige prvakinj in premagali veliki Larvik."

Alja Koren: "Vse od začetka tekme smo s soigralkami prikazale obilo borbenosti. Mislim, da smo upravičile svoje mesto med najboljšimi 12 ekipami Lige prvakinj. V drugem delu smo v igri doživele manjši padec, a na koncu rezultat pove vse."

Miša Marinček: "Izjemno sem ponosna na vse punce, strokovni štab in vodstvo kluba. Mislim, da si zaslužimo res velike čestitke. Na gostovanju smo ugnale še visoko cenjeni Larvik. Dokazale smo, da je naša ekipa kakovostna in da zasluženo napredujemo v naslednji krog Lige prvakinj."


6., ZADNJI KROG, skupina D:

LARVIK - KRIM MERCATOR 31:36 (14:17)

Larvik: Toft Galsgaard, A. Hammerseng-Edin, Frafjord 10, G. Hammerseng-Edin 2, Koren Riegelhuth 6, Johansen, Breistoel 3, Lowe, Moerk 1, Solberg, Kurtović 9 (3), Wojtas, Dias Moreschi.

Krim Mercator: Georgijev 1, Jurič, Benko 3, Blažević, Milanović Litre 3, Jeriček 4 (3), Stefanišin, Bajramoska 5, Marinček 3, Omoregie 7 (3), Koren 6, Pandžić, Barić 3, Kamdop 1, Amon, Zrimšek.

Sedemmetrovke: 3/6; 6/6

Izključitve: 4 min; 12 min

: Omoregie 45./Krim



ESBJERG - SÄVEHOF 29:18 (15:9)

Krim 8, Esbjerg in Larvik po 6, Sävehof 4 točke.



Pokal Challenge, 3. krog, povratna
tekma:
ZAGNOSSPOR (TUR) - MLINOTEST AJDOVŠČINA
21:23 (11:11)
Zulić 12 za Mlinotest.

Tudi prvo tekmo v soboto, prav tako v Trabzonu, so s 25:22 dobile Ajdovke in se tako uvrstile v osmino finala.

Bregar: Tiha želja je četrtfinale
Krimovke prvi del končale na prvem mestu v skupini