Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Dobre predstave dolenjskih rokometašev v minuli domači sezoni so bile nagrajene z nastopom v evropskem pokalu. Novomeška ekipa je odlično opravila svojo nalogo na premierni mednarodni tekmi v zgodovini kluba, v estonskem mestu Viljandi je zmagala za devet golov in ima lepo izhodišče pred povratno tekmo v dvorani Marof.

Tekma se sicer ni začela po željah gostov, ki so v 12. minuti zaostali za tri gole (4:7). Nato pa so izbranci Mirka Skoka le povezali niti svoje igre, med 13. in 15. minuto so naredili delni izid 4:1 in izenačili na 8:8. Do konca polčasa sta bili ekipi izenačeni, v začetku drugega dela pa so na igrišču zagospodarili rokometaši iz Novega mesta in po golu Marka Nikolića v 38. minuti povedli z 20:16. Do zadnjega zvoka sirene so igrali zbrano in zavzeto, njihova najvišja prednost pa je znašala deset golov v končnici dvoboja (32:22).

Pri Krki sta bila najbolj učinkovita Marko Nikolić in Vojislav Vukić. Oba sta dosegla po sedem golov, medtem ko je vratar Jure Blaževič ubranil 11 strelov.


Evropski pokal, 2. krog:
VIJANDIKRKA 23:32 (15:14)

Viljandi: Ots, Parik, A. Pertelson 4, Koovit, Soomets, Heinla, Drogin 2, Varik 2, Koks 6 (2), Maasalu 3, Braun, Basarab 1, Liinsoo 1, Varik, J. Pertelson 1, Voika 3.

Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec 4, Majstorović, L. Rašo 3, Vukić 7 (1), Stanojević, D. Rašo 2, Zajc 2, Nikolić 7 (2), Lavrič, Kukman 3, Matko 1, Horvat 3.