Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Velenje je zasluženo še tretjič v zgodovini premagalo zasedbo iz Winterthurja. Tako kot v sezoni 2015 so bili tudi danes prepričljivo boljši.

Vodili so od prve do zadnje minute. V prvem polčasu so prišli do šestih golov naskoka (17:11), v nadaljevanju pa so razliko brez težav ohranili. Najvišjo prednost so imeli v 54. minuti pri rezultatu 32:23.

Velenjčani proslavljajo zmago s svojimi navijači. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani proslavljajo zmago s svojimi navijači. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi strelec velenjske ekipe je bil Tilen Sokolič s 100-odstotnim metom in sedmimi zadetki. Pet jih je dodal Ibrahim Haseljić, po štiri pa Peter Šiško in Enej Slatinek Jovičić. Trinajst obramb je zbral vratar Matevž Skok.

Velenjčani, ki so kot državni podprvaki iz pretekle sezone nosilci v svoji skupini, se bodo še v družbi španske Cuence in švedskega Sävehofa potegovali za eno od prvih dveh mest v skupini C, ki vodita v glavni del tekmovanja.

Evropska liga se je začela s kvalifikacijami – v njih je nastopal denimo Winterthur, ki je v seštevku dveh tekem izločil portugalsko ekipo Aguas Santas s 44:43 –, nadaljuje se s skupinskim delom, v katerem nastopa 32 ekip iz 19 držav, v glavnem delu, ki se bo začel februarja 2024, pa bo igralo 16 ekip, razdeljenih v štiri skupine. Prva bo nato neposredno napredovala v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa čakajo dodatne kvalifikacije. Zaključni turnir najboljše četverice Evropske lige bo konec maja 2024.

Najboljši dosežek Gorenja v evropskih tekmovanjih je finale leta 2009 v pokalu EHF. Pred dvema letoma je v Evropski ligi igral v četrtfinalu.

Visoka zmaga Velenjčanov na uvodu evropske sezone

SKUPINA C, 1. krog

GORENJE - PFADI WINTERTHUR (ŠVI)
34:26 (19:14)
1000; Sokolič 7, Haseljić 5, Šiško in Slatinek Jovičić po 4, Pipp, Velić in Maričić po 3, Drobež in Predović po 2, Mlivić 1; Leopold 8, Tynowski in Dragašević po 4.

Sedemmetrovke: 3/3; 2/3.
Izključitve: 6 min; 4 min.