Ana Gros je vprašljiva tudi za povratno tekmo v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je vprašljiva tudi za povratno tekmo v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com

"Pričakovanja so jasna. Vse si želimo uvrstitev na SP. Igramo z Italijo, vemo, da mogoče ni na takšni ravni kot mi, ampak ne smemo si privoščiti nobenega podcenjevanja," je dejala Nataša Ljepoja.

Selektor Adžić napoveduje, da rokometašice ne bodo podcenjevale Italijank

"Cilj je zagotovo uvrstitev na SP. Zelo pomembno bo, da se pripravimo na Italijo in da v bistvu samo pokažemo svojo pravo igro, borbenost, to, kar nas je krasilo na zadnjem prvenstvu, in mislim, da bo rezultat pozitiven," je dodala Nina Zulić, ki bo od prihodnje sezone igrala za slovenske prvakinje Krim Mercator.

Zaradi težav s hrbtom v Italijo ne bo odpotovala Ana Gros. Od imen z začetnega seznama selektor Dragan Adžić prav tako ne bo mogel računati na Elizabeth Omoregie, ki bo izpustila celotno reprezentančno akcijo, v domovini pa bodo na vrnitev izbrane vrste z gostovanja ob Ani Gros počakale Barbara Lazović, Erin Novak in Urša Zelnik. Napredovanje s seznama rezerv v prvo ekipo si je prislužila Živa Čopi.

Slovenske rokometašice želijo na svetovno prvenstvo, sanjajo pa o olimpijskih igrah

"Smo favoritinje na papirju, ampak nobena tekma ni dobljena vnaprej, tako da mi nedvomno resno jemljemo Italijo, nobenega ne podcenjujemo. Nanje se bo treba maksimalno pripraviti, odigrati dve močni tekmi in seveda tudi nadaljevati tako, kot smo v bistvu nekako končali na EP-ju," je dejala Gros.

Selektor Adžić je že prejšnji teden dejal, da so igro italijanske izbrane vrste temeljito analizirali. "Na naši poti do kvalifikacij za olimpijske igre, ki bodo tako rekoč čez dobro leto, je Italija prvi izziv. Tekmeca moramo spoštovati na pravi način, kot bi igrali proti Franciji ali Norveški," je dejal Adžić.

Po sobotni tekmi in enodnevnem premoru zaradi velikonočnih praznikov se bodo slovenske rokometašice znova zbrale 10. aprila, čez dva dni pa jih v Ljubljani čaka še povratna tekma z Italijankami. Na njej se bo od reprezentance poslovila dolgoletna vratarka Branka Zec.

Slovenija je bila zaradi udeležbe na EP v prvi fazi kvalifikacij prosta, medtem ko je bila Italija v dveh tekmah boljša od Bolgarije. Zmagovalke prihajajočih dvobojev se bodo uvrstile na SP, ki na Danskem, Norveškem in Švedskem.

KVALIFIKACIJE ZA SP (Ž)
CHIETI

Sobota ob 18.30:
ITALIJA – SLOVENIJA

Povratna tekma bo v sredo ob 17.30 v Ljubljani.