Ana Gros in soigralke so zelo dobro odigrale domače evropsko prvenstvo, že novembra pa jih čaka nov izziv. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros in soigralke so zelo dobro odigrale domače evropsko prvenstvo, že novembra pa jih čaka nov izziv. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so ples kroglic pričakale v drugem bobnu, v katerem so bile tudi Španija, Hrvaška, Južna Koreja, Madžarska, Romunija, Poljska in Češka.

Svetovno prvenstvo bo gostilo šest mest: Herning in Frederikshavn na Danskem, Trondheim in Stavanger na Norveškem ter Göteborg in Helsingborg na Švedskem. Slovenke bodo skupinski del odigrale v Stavangerju.

Elitna slovenska ženska reprezentanca je do zdaj sedemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljšo uvrstitev je dosegla na Hrvaškem 2003, ko je zasedla osmo mesto. V Španiji pred dvema letoma je bila 16., pred tem je bila v Italiji 2001 deseta, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14. Na premiernem nastopu v Nemčiji 1997 je bila 18., najslabšo uvrstitev pa je dosegla na Japonskem 2019, ko je osvojila 19. mesto.

Ana Gros po žrebu za SP: V naši skupini ni lahkih tekmic

Skupina A:
ŠVEDSKA
HRVAŠKA
KITAJSKA
SENEGAL

Skupina B:
ČRNA GORA
MADŽARSKA
KAMERUN
PARAGVAJ

Skupina C:
NORVEŠKA
JUŽNA KOREJA
GRENLANDIJA
AVSTRIJA

Skupina D:
FRANCIJA
SLOVENIJA
ANGOLA
ISLANDIJA

Skupina E:
DANSKA
ROMUNIJA
SRBIJA
ČILE

Skupina F:
NEMČIJA
POLJSKA
JAPONSKA
IRAN

Skupina G:
BRAZILIJA
ŠPANIJA
UKRAJINA
KAZAHSTAN

Skupina H:
NIZOZEMSKA
ČEŠKA
ARGENTINA
KONGO