Po obetavnem začetku Slovencev (uvodna dva gola je zadel Borut Mačkovšek) so Španci hitro pokazali svojo moč in Slovence visoko premagali. Španski vratar Gonzalo Perez de Vargas je
Po obetavnem začetku Slovencev (uvodna dva gola je zadel Borut Mačkovšek) so Španci hitro pokazali svojo moč in Slovence visoko premagali. Španski vratar Gonzalo Perez de Vargas je "zaklenil" svoja vrata, zbral je kar 19 obramb. Foto: EPA

Španci si kljub drugi prepričljivi zmagi še niso dokončno uvrstili na olimpijske igre. A je to pred nedeljo bolj ali manj formalnost, saj jim pot lahko prepreči zgolj visok poraz proti Braziliji.

Slovenija ohranja možnosti za uvrstitev na olimpijske igre. A po današnjem visokem porazu nima več čisto vseh nitih v svojih rokah, načrte bi ji lahko v nedeljo kljub zmagi proti Bahrajnu prekrižala zmaga Brazilije. Ta je danes s 25:24 premagala Bahrajn.

Tekma Slovenija – Bahrajn bo v nedeljo ob 15.15, ob 17.45 ji bo sledil dvoboj Španija – Brazilija.

Foto: EPA
Foto: EPA

Slovenija od dobrega uvoda do padca v igri
Borut Mačkovšek je tekmo odprl z dvema goloma (0:2). Nejc Cehte je zadel z desne strani, Tilen Kodrin pa je slovenski protinapad zaključil z golom (1:4). Dean Bombač je zadel sedemmetrovko (2:5). Blaž Janc je izkoristil napako Špancev, streljal na prazen španski gol in zadel (3:6). Španci so s tremi zaporednimi goli izenačili (6:6). V 11. minuti so prvič na tekmi povedli (7:6). Bombač je bil natančen pri izvajanju sedemmetrovke, uspešno je zaključil še naslednji slovenski napad (7:8). V 16. minuti je sledilo novo izenačenje (9:9). Španija je z dvema zaporednima goloma navdušila domače občinstvo (11:9), kmalu je ušla na prednost +7 (17:10). Aleks Vlah je z golom prekinil slovenski strelski mrk, ki je trajal šest minut (17:11). Španci se niso ustavili, povedli so za osem golov (20:12).

Foto: EPA
Foto: EPA

Drugi polčas so gostitelji turnirja začeli z dvema goloma (22:13), razpoložen je bil tudi vratar Gonzalo Perez de Vargas. Cehte ga je drugič na tekmi premagal (22:14). Slovenci so s tremi zaporednimi goli znižali zaostanek (23:17), a so tekmeci s tremi goli znova povedli za devet (26:17). Vargas je zaklenil svoja vrata, Španci pa so brez težav ohranjali vodstvo (27:18; 28:19). Vargas je branil 7-metrovko Vlahu, toda ta je prišel do odbitka in zadel (28:20). Joan Cañellas je zadel z osmih metrov (29:20). V 56. minuti je Španija znova vodila za devet golov (30:21). Španci so ob koncu povedli z najvišjo razliko desetih golov (31:21, tolikšna pa je bila tudi razlika na koncu (32:22).

Zorman: Najtežji poraz
Uroš Zorman, selektor Slovenije: "Odkar sem selektor, je to zagotovo najtežji poraz. V bistvu tudi prvič, odkar smo skupaj, je ekipa nekako razpadla, nismo si bili podobni. Igrali smo samo prvih 15 minut, potem pa padli v črno luknjo. Tukaj sploh ni kaj debatirati. Zdaj je, kar je. Se pravi jutri imamo dan počitka, treba je dvigniti glave, čaka nas še ena tekma in to je treba dobiti, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

Aleks Vlah, reprezentant Slovenije: "Težko je najti besede po tej tekmi. Trenutno so glave še vroče, čutimo jezo, razočaranje. To tekmo moramo čim prej pozabiti, ker ni bilo niti ene svetle točke, Španci so nas nadigrali na vseh področjih. Ampak čaka nas še ena tekma, zdaj moramo dvigniti glave, se čim bolje pripraviti in v nedeljo zmagati. Seveda bo potem tudi težko gledati tekmo med Španci in Brazilci, ampak Španci so profesionalci in verjamem, da bodo šli na zmago."

Joan Cañellas, reprezentant Španije: "Danes smo odigrali res dobro tekmo. Vedeli smo, da nasproti stoji kakovosten tekmec, in smo želeli res dobro odigrati. Ob tem pa smo igrali tu v Granollersu pred domačim občinstvom, ki smo ga želeli razveseliti. In to nam je uspelo skoraj v popolnosti. Sicer še nismo uvrščeni na olimpijske igre, a smo zelo blizu temu."

Slovenski rokometaši po visokem porazu proti Španiji usode nimajo več v svojih rokah

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE, GRANOLLERS (Španija)

ŠPANIJA – SLOVENIJA 32:22 (20:13)

Španija: de Vargas, Fernandez 5, A. Dujšebajev 2, Corrales, Sole Sala, Figueras 1, Garciandia 6, Serdio 3, Canellas 3, Morros, Casado, Garcia 3, Gomez 3, Guardiola, Tarrafeta 3, Fernandez 2.

Slovenija: Blagotinšek 1, Janc 4, Cehte 2, Slatinek Jovičić 1, Kodrin 1, Gaber, Zarabec 1, Ferlin, Horžen, Cokan, Bombač 5 (3), Mačkovšek 3, Novak, Vlah 4 (1), Lesjak, Suholežnik.

Sedemmetrovke: /; 4/6.
Izključitve: 12 minut; 10 minut.
RK: Cehte 55.

4000 gledalcev.


BRAZILIJA – BAHRAJN 25:24 (11:14)


Nedelja ob 15.15:
SLOVENIJA – BAHRAJN

Ob 17.45:
ŠPANIJA – BRAZILIJA


Odigrano v četrtek:
SLOVENIJA – BRAZILIJA 27:26 (13:12)

ŠPANIJA – BAHRAJN 39:27 (18:11)

Na olimpijske igre se uvrstita najboljši dve reprezentanci.