Bo kapetanka Ana Gros lahko pomagala Sloveniji? Z njo ima napad povsem drugo dimenzijo ... Krožna napadalka Nataša Ljepoja (levo) medtem zagotavlja, da ne bo nobenega podcenjevanja:
Bo kapetanka Ana Gros lahko pomagala Sloveniji? Z njo ima napad povsem drugo dimenzijo ... Krožna napadalka Nataša Ljepoja (levo) medtem zagotavlja, da ne bo nobenega podcenjevanja: "Pričakovanja so jasna. Vse si želimo uvrstitev na SP. Igramo z Italijo, vemo da mogoče ni na takšni ravni kot mi, ampak ne smemo si privoščiti nobenega podcenjevanja." Foto: BoBo

Pred izbrankami Dragana Adžića je prva resnejša preizkušnja po lanskem domačem evropskem prvenstvu. V soboto jih čaka prva kvalifikacijska tekma z Italijo za nastop na svetovnem prvenstvu (prvenstvo bo konec leta na Danskem, Norveškem in Švedskem), 12. aprila pa še povratna tekma na Kodeljevem.

Selektor Adžić napoveduje, da rokometašice ne bodo podcenjevale Italijank

"Imela sem nekaj težav s križem. Bomo videli, kakšni bodo rezultati magnetne resonance. Ne morem še ničesar reči," je povedala Ana Gros.

V reprezentanci zaradi poškodbe hrbta ne bo Elizabeth Omoregie, zaradi družinskih obveznosti pa bo manjkala Tamara Mavsar,

Na današnjem zboru v Stožicah je sicer vladalo dobro razpoloženje, reprezentantke so odločene, da se zanesljivo prebijejo na svetovno prvenstvo, nato pa prek kvalifikacij še na olimpijske igre 2024 v Parizu.

"Če se ponudi priložnost – zakaj pa ne," je povedala Tjaša Stanko.

Prenos sobotne tekme iz Chietija (ob 18.30) in tudi povratne tekme (12. aprila) bo na TV Slovenija 2.

Slovenske rokometašice želijo na svetovno prvenstvo, sanjajo pa o olimpijskih igrah
Nina Zulić spet v dresu Krima

Reprezentantka Nina Zulić se po treh sezonah igranja v tujini (Turčija, Romunija) vrača v Krim. "Zelo sem vesela, da bom po nekaj letih igranja v tujini kariero nadaljevala doma. V klubu s tradicijo in vselej visokimi cilji. Moje želje so visoke in verjamem, da jih skupaj lahko dosežemo."