Dragan Adžić bo na Tamaro Mavsar lahko računal vsaj do konca naslednjega leta. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Adžić bo na Tamaro Mavsar lahko računal vsaj do konca naslednjega leta. Foto: www.alesfevzer.com

Tamara Mavsar je v Ljubljani igrala vse od leta 2001 in s Krimom v sezoni 2007/8 pri le 17 letih prvič v evropskem tekmovanju. S trdim delom si je takrat prigarala tudi kapetanski trak.

"Vesela sem, da se vračam domov. Mislim, da je za mano res uspešna sezona. Pripravljena sem dobro. Želim znova zaigrati v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Cilji kluba so visoki, upam pa, da jih bomo s trdim delom tudi izpolnili. Sistem igre mi je poznan, tako da se res že veselim igranja pred domačimi navijači," je dejala ob vrnitvi v Ljubljano.

Leta 2016 se je izkušena slovenska reprezentantka, ki je državni dres oblekla 90-krat in trenutno zaseda šesto mesto na večni lestvici strelk naše izbrane vrste, prvič podala na tuje. Pot jo je vodila v Skopje.

Preden je zaradi materinstva prekinila športno kariero, je še tri leta preživela med tigricami, kamor se bo zdaj 32-letna Mavsar preselila iz madžarskega mesta Siofok, kjer je igrala zadnjo sezono.

S soigralkami je evropsko pot končala v četrtfinalu, odlično formo po vrnitvi na parket pa potrjuje tudi njena statistika. V evropski ligi je z 59 zadetki na petem mestu strelk, v madžarskem državnem prvenstvu pa je še dve mesti višje.

Dres Krima nosila črnogorska krožna napadalka Tatjana Brnović, ki je s Krimom sklenila sodelovanje do leta 2025. Po letu igranja pri francoskem Brestu pa se Črnogorka, ki je novembra na evropskem prvenstvu z reprezentanco osvojila bron, vrača v Ljubljano.