Matevž Skok je zbral 17 obramb. Foto: Jurij Vodušek
Matevž Skok je zbral 17 obramb. Foto: Jurij Vodušek

Velenjčani so v prvem polčasu ves čas ohranjali minimalno vodstvo, takšen je bil izid tudi ob odhodu na odmor. Drugi polčas so varovanci Zorana Jovičića začeli udarno, stroj je zagnal Matevž Skok, ki je odlično branil, stekel je tudi napad, po 12 minutah igre so z delnim izidom 8:1 vodili za +8 (19:11). V 47. minuti je Gorenje vodilo z dvomestno prednostjo (23:13).

Foto: Jurij Vodušek
Foto: Jurij Vodušek

Čeprav so se gosti iz osrednje Španije vmes malce približali, druga zmaga domačih v tem tekmovanju ni bila vprašljiva. Razlika je bila na koncu osem golov.

Pri Velenjčanih se je s sedmimi goli najbolj izkazal Ibrahim Haseljić, medtem ko je vrata zaklenil Skok in zbral 17 obramb. Pri gostih je pet golov dosegel Ignacio Pizarro.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: "Danes smo zasluženo slavili, saj smo bili boljši. Še nekaj segmentov v naši igri moramo popraviti, ampak kljub temu sem zelo vesel zmage. Zadovoljen sem z igro s fantov, ki se borijo in to je najbolj pomembno."

Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja: "Velika zmaga, ki nam zelo veliko pomeni, saj je želja po napredovanju velika. Danes smo pokazali karakter in zelo dobro in hitro igro, ki Špancem ni ustrezala. Upam, da smo spet odprli zmagovalni niz in da bomo v tem ritmu nadaljevali."

Gorenje Velenje do druge evropske zmage

SKUPINA C, 3. krog

GORENJE - CUENCA (ŠPA)
28:20 (11:10)

Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Haseljić 7 (2), Pipp 1, Pajt, Velić 1, Maričić 2, Drobež 3, Sokolič 3 (1), Verdinek 2, Šiško 4, Tajnik, Slatinek Jovičič 2, Mlivić, Predović 3, Hriberšek.

Cuenca: Espinha, Mach Eijo, Simonet 2, Mendes, I. Pizarro 5, Martin 1, Pozzer 1, Fernandez Sanchez, Vera 2, Fernandez Guzman 1, Lopez, F. Pizzaro, Notario 1, Hackbarth 4 (1), Tavares 3.

Sedemmetrovke: 3/3;1/2
Izključitve: 10 minut; 8 minut.
1000 gledalcev.

Vrstni red: Gorenje in Sävehof po 4, Winterthur 2, Cuenca brez točk.