Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Video

V spodnjih povezavah se spomnite nekaterih pomembnih trenutkov tudi v obliki videoposnetkov.

Milenko Ačimovič (Slovenija - Ukrajina 2:1)
Eno najlepših poglavij slovenskega nogometa je bilo nedvomno prva uvrstitev na veliko tekmovanje - Euro 2000. Slovenija se je v dodatnih kvalifikacijah pomerila z Ukrajino. Na prvi tekmi za Bežigradom je Mile v 83. minuti tekme s sredine igrišča zadel nepozaben gol ...

Miran Pavlin (Ukrajina - Slovenija 1:1)
Na povratni tekmi je slovensko trpljenje (Ukrajina je namreč vodila z 1:0) odrešil Miran Pavlin, ki je zadel v belem Kijevu in začel prvi del slovenske nogometne pravljice ... 

Euro - prvi goli, prva točka (Slovenija - Jugoslavija 3:3)
Na Euru se je pravljica nadaljevala - v prvi uri v nori obliki, saj je četa Srečka Katanca vodila že s 3:0, na koncu pa se morala zadovoljiti s točko (3:3).  

Milan Osterc (Slovenija - Romunija 2:1)
Kolo sreče se je ponovilo v kvalifikacijah za SP 2002. V dodatnih kvalifikacijah je Milan Ostrerc dosegel nori zadetek ... 


Mladen Rudonja (Romunija - Slovenija 1:1)
Na povratni tekmi je svoj edini zadetek v reprezentančnem dresu dosegel Mladen Rudonja. Več videonovic o uvrstitvi na svetovno prvenstvo lahko dobite tukaj (za predvajanje posnetkov kliknite na Windows media player).



Šmarna gora (pogled Srečka Katanca)
Svetovno prvenstvo pa je minilo povsem v znamenju afere Šmarna gora, v središču katere sta se znašla Srečko Katanec in Zlatko Zahovič. Pred medije je najprej stopil selektor.

Šmarna gora (pogled Zlatka Zahoviča)
Spregovoril je tudi prvi slovenski zvezdnik, ki pa je moral reprezetanco zapustiti. Več o tem dogodku si lahko preberete v posebnem članku, kjer si je moč ogledati tudi več videoposnetkov.

Boštjan Cesar (Slovenija - Italija 1:0)
V obdobju do uvrstitve na največje naslednje tekmovanje (SP 2010) je najbolj odmevala zmaga Slovenije v kvalifikacijah za SP 2006, ko je v Celju po zadetku Boštjana Cesarja na kolena spravila Italijo, ki je kasneje še četrtič osvojila naslov svetovnega prvaka.

Zlatko Dedić (Slovenija - Rusija 1:0)
Pod vodstvom Matjaža Keka je krivulja spet začela rasti, vrhunec je prišel v dodatnih kvalifikacijah za SP 2010, ko je v Maribor padla Rusija z 1:0. Edini zadetek je ob koncu prvega polčasa dosegel Zlatko Dedić.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov